Нови тапи в София до понеделникНови тапи има от днес

...
Нови тапи в София до понеделникНови тапи има от днес
Коментари Харесай

Нови тапи в София до понеделник

Нови тапи в София до понеделник
Нови тапи има от през днешния ден в София поради полагането износващия пласт асфалт и маркировката на бул. „ Арсеналски “. Той ще остане затворен до събота. А в неделя ще бъде затворен за придвижване бул. „ Васил Левски “ в сектора сред Ректората и паметника на Васил Левски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В същото време се работи по Източната дъга, която от през днешния ден също е затворена. Там не се позволяват хората, които имат офиси, защото няма по какъв начин да допуснем колите да се движат върху прясно положен асфалт. В понеделник придвижването ще бъде възобновено, сподели зам.-кметът на София по превоз Евгени Крусев, който в петък ревизира ремонта на ул. „ Цар Симеон ”.

Той разгласи, че в събота ще бъде пуснато придвижването по ул. „ Цар Симеон “, а по ул. „ Резбарска “ към този момент се минава. Според него главните поправки, които беше планувано да приключат до на следващия ден – 15 септември, ще се случи.

„ Ще остане единствено работата по бул. „ Пенчо Славейков “, защото там имахме закъснение поради съгласувателни процедури по отношение на настилката. Там чакаме работата да завърши в първите десетина дни на октомври. В момента там се поставя асфалтова настилка и продължава работата по тротоарите и редене на бордюри “, изясни Крусев.
 Евгени Крусев Евгени Крусев / БГНЕС
Той добави, че работата на ул. „ Граф Игнатиев “ продължава, като там се поставя релсов път и се редят гранитни бетонови плочи. Очаква се при започване на ноември да бъде пуснато трамвайното придвижване. Според зам.-кмета бул. „ Монтевидео “ ще бъде подготвен в края на месец септември.

„ В момента се прави стиковка с „ Метрополитен “, които построяват станцията при ул. „ 763-та “, тъй че когато и те приключат улицата да бъде напълно приключена и в долната си права. Очакваме около метрото да бъде отворен и „ Президент Линкълн “ в края на годината “, обясни Крусев.

Той разгласи още, че до края на годината се чака ул. „ Георги Софийски “ да бъде разширена.

Крусев разяснява, че неустойките се дефинират според от цената на контракта и добави, че за закъснение се дължи по 1% % от цената на плана, а при некачествено осъществяване до 5%, в случай че комисията по контрол потвърди нередности по някоя от дейностите. Той акцентира, че при огромните контракти неустойката може да доближи до 200 000 лева дневно. Зам.-кметът посочи, че все още няма компании, които да бъдат глобени. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР