Нови такси за теглене на пари от банкомати влизат в

...
Нови такси за теглене на пари от банкомати влизат в
Коментари Харесай

До 30 евро такса за теглене от банкомат в Гърция

Нови такси за изтегляне на пари от банкомати влизат в Гърция от понеделник. Най-солено ще излезе на притежателите на карти, издадени отвън еврозоната. За тях таксата може да стигне до 30 евро, оповестяват локални медии, представени от " Монитор ". 

В тези случаи най-високите са ставките на банка „ Пириеос “. Според уеб страницата nooz.gr този гръцки трезор ще начислява разноски сред 4 и 30 евро плюс 2% върху сумата за изтегляне. Alpha Bank е оповестила такса 1% от сумата на сходна транзакция, само че не по-малко от 4,40 евро. Eurobank  от понеделник ще начислява такса от 1% от сумата за изтегляне. Минималната сума ще е 3 евро, а най-високата - 5 евро на транзакция.

Банковите мениджъри в Гърция настояват, че високите разноски за ръководство на банкоматите принуждават банките да начисляват комисионна на тези, които не са техни клиенти, само че употребяват устройствата. Според финансови специалисти в южната ни съседка, това ще накара повече хора да употребяват картите освен за изтегляне на пари от банкоматите, само че и за разплащане в магазините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР