Нови табели по границите за три дни, нови регистрационни номера

...
Нови табели по границите за три дни, нови регистрационни номера
Коментари Харесай

Паспорти, табели, сгради: Скопие започна голямата смяна на името

Нови табели по границите за три дни, нови регистрационни номера за колите до четири месеца, нови паспорти до края на годината и нови банкноти до 2020 година, са част от ограниченията, които Македония би трябвало да приложи след влизането в действие на Договора с Гърция.
Междуведомствената работна група, основана от държавното управление, за осъществяване на отговорностите по Преспанския контракт, взе решения за нужните ограничения и действия дружно със периодите за тяхната реализация.
Съгласно решенията оповестени от държавното управление на Република Северна Македония, митническата администрация би трябвало да сложи стикери на таблата на контролно-пропускателните пунктове, държавната граница и на двете летища в период от три дни, като до седем дни би трябвало да изготви Книга с графичните стандарти по какъв начин да се показва образно конституционното название Република Северна Македония в гербове и лога. В рамките на 7 дни ще би трябвало да се промени софтуера, тъй че всички институции на държавно и локално равнище да бъдат с новото име. Промяната на всички табели на локално равнище би трябвало да завърши в границите на четири месеца.
„ Всички институции би трябвало да трансформират цифровите си записи (логотипи, бележки, електронни подписи, уебстраници и други ) в границите на три дни. като всички институции би трябвало да трансформират печатните си материали (папки, знаци и др.) в границите на две седмици. Министерството на външните работи би трябвало да смени табелите и печатите в дипломатическите си задачи в границите на три седмици”, се споделя в изказването.
Министерството на вътрешните работи би трябвало да стартира издаването на нови регистрационни номера в границите на четири месеца. Междувременно от министерството ще поставят стикери „ NMK” на регистрационните номера на транспортните средства.
Издаването на нови паспорти би трябвало да стартира до края на 2019 година, а при излизане или влизане в страната на съществуващите паспорти ще се слага щемпел, който да указва, че те са на жители на Република Северна Македония.
Пътните знаци на интернационалните пътища би трябвало да бъдат изменени в границите на месец.
В рамките на шест месеца би трябвало да се направи обзор на положението на паметниците, публичните здания и инфраструктурата по отношение на това дали те се отнасят до античната елинска история, която е част от историческото завещание на Гърция. В същия интервал би трябвало да се отстрани Звездата от Вергина от знамето, както и от цялото публично пространство и социална приложимост, а археологическите артефакти да бъдат изпратени в Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР