Нови супер модерни камери влизат в арсенала на КАТ срещу

...
Нови супер модерни камери влизат в арсенала на КАТ срещу
Коментари Харесай

„Супер камери“ влизат в арсенала на КАТ срещу джигитите на пътя

Нови супер съвременни камери влизат в арсенала на КАТ против джигитите на пътя. 23 нови устройства към този момент са инсталирани в полицейските коли и снимат нарушителите. Камерите работят даже и в придвижване, показва NOVA.

От края на предходната година водачите би трябвало да бъдат още по-внимателни на пътя, в случай че не желаят да получат „ честитка”. С новите т.нар „ супер камери” Пътна полиция към този момент може да хваща нарушаванията на водачите и до момента в който те са в придвижване. Новите устройства са съвсем незабележими, само че не пропущат извършители.

„ Автомобилът разполага с две камери. Едната е конфигурирана на тавана колата, а другата е вградена в предната ризница. В багажника има конфигурирана независим компютър, който обработва наличната информация”, изясни Илия Георгиев, контрольор в Пътна полиция в Групово дело „ Национална полиция”.

В купето на патрулката има екран, на който в действително време се вижда пътят. Едното от нарушаванията, което хваща камерата, е превишената скорост.

„ Патрулният автомобил се движи компактно вдясно, снима междинната и лявата лента. Определили сме, че оптимално допустимата скорост за придвижване е 80 км/ч. Радарът на камерата е надъхан да открива превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, сподели още той.

И в случай че ни заловен, ще получим фиш. Липсата на „ Гражданска отговорност” също не остава незабелязана от камерата.

Но в случай че около патрулката мине автомобил на компания, той може да светне в алено, а това значи, че няма „ Гражданска отговорност”, макар че колата има платена застраховка. Проблемът от Министерство на вътрешните работи изясняват по този начин:

„ Т.нар. корпоративни клиенти подписват една лавица за доста коли. Тогава е изцяло допустимо при снимане да бъде засечена, че няма”.

Така постоянно на полицията ѝ се постанова да прави още една инспекция на колите. Иначе главната задача на камерите е да са от изгода на престъпна полиция. По регистрационния номер се вижда дали колата се търси. Така на територията на страната към този момент са хванати няколко откраднати автомобила.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР