Нови социално-икономически мерки за 1,162.9 млрд. лв. представи министър-председателят Бойко

...
Нови социално-икономически мерки за 1,162.9 млрд. лв. представи министър-председателят Бойко
Коментари Харесай

До кого ще стигнат допълнителните пари от държавата в условия на COVID-19?

Нови социално-икономически ограничения за 1,162.9 милиарда лева показа министър-председателят Бойко Борисов, откакто по-рано през днешния ден предложенията бяха финализирани в границите на Коалиционния съвет. Мерките на държавното управление са ориентирани за поддръжка на борещите се на първа линия против разпространяването на COVID-19 и в помощ на най-засегнатите от пандемията. Източникът на разноските е националният бюджет, като обществените ограничения са в размер на 731,5 млн. лева, а икономическите – 431,4 млн. лева
Относно икономическите ограничения, през днешния ден имаме среща с новия стопански министър. Проблемът не е в парите, а в административния потенциал те да стигнат бързо до хората. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Велев обърна внимание, че средствата би трябвало да стигнат до хората, и то бързо.
Според Пламен Димитров, президент на КНСБ, част от ограниченията са стъпили върху настояванията на синдикатите. Димитров изрази вяра да се усъвършенства механизмът за метода, по който страната ни се оправя с COVID-19. Добра вест е също по този начин, че се поддържат и медицинските експерти у нас, акцентира Пламен Димитров.
От своя страна Велев изясни, че разплащането с бизнеса е значима антикризисна мярка. Васил Велев сподели обаче, че за октомври месец няма дизайн за мярката " 60 на 40 ", ето за какво той прикани да се създаде трайно антикризисно законодателство, защото това ще даде опция на бизнеса да възнамерява активността си.
Димитров акцентира, че и туризмът получава спомагателна финансова инжекция, което значи до към 400 000 души, които ще се възползват и ще дойдат на българското море и планина. Президентът на КНСБ уточни като добра вест спомагателните средства за обществените услуги и пенсионерите. Васил Велев посочи, че и туризмът, и авиотранспортът са несъмнено потърпевши бизнеси, като от Асоциацията поддържат ориентираните в тази посока средства.
Пламен Димитров и Васил Велев оцениха като положителни антикризисните ограничения на държавното управление, въпреки и малко закъснели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР