Нови случаи в Европа на заразени с коронавирус. 11 -

...
Нови случаи в Европа на заразени с коронавирус. 11 -
Коментари Харесай

Нови случаи на коронавирус в Европа: Завърнал се от Сингапур зарази британска група туристи

Нови случаи в Европа на инфектирани с ковид. 11 - единствено във Франция, след десетки тествани за последното денонощие. Англия заяви за 4 нови случая.
Инкубационният интервал на ковид може да е 24 дни Това се показва в научна публикация, чийто съавтор е китайският епидемиолог Чжун Наншан
В края на януари 11 английски жители прекарват ски ваканцията си в селцето Контамин-Монжоа. Един от тях, преди малко се е завърнал от Сингапур и е притежател на вируса. Най-вероятно го предава на част от туристите, измежду които и дете. А то става известно е в контакт с доста други деца във френска детска градина.

„ Ако децата са били доста близки, тъй като са другари и са били на един чин, тогава тези деца са в по-голям риск от децата, които просто са играели на двора или са били дружно във столовата “, съобщи Анйес Бюзен, министър на опазването на здравето.

Последваха мъчителни часове в очакване на резултатите от десетки проби.

До момента всички резултати от последните 2 дни в региона на Алпите са негативни. Последствията за ски курорта обаче неизбежно ще са отрицателни.

„ Искам да припомня, че към този ден няма зараза. Случаите са разпознати и се следят, не би трябвало да всяваме в допълнение суматоха или да изпадаме в нервност “, сподели Етиен Жаке, кмет на Контамин-Монжоа.

Новите четири случая в Англия също са имали контакт с английската група във Франция. В Китай броят на инфектираните към този момент е над 40 хиляди.

Круизният транспортен съд в пристанището на японския град Йокохама остава под карантина. От 3 хиляди и 700 туристи, позитивни се оказаха пробите на още към 70 пасажери. Така броят на инфектираните на борда доближи 130.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР