Нови случаи на заразени с варицела отчитат във Видинско, научи

...
Нови случаи на заразени с варицела отчитат във Видинско, научи
Коментари Харесай

Пазете се! Нови случаи на варицела са регистрирани във Видинско

Нови случаи на инфектирани с варицела регистрират във Видинско, научи организация BulNews.
Само през миналата седмица са регистрирани 7 нови случая на инфектирани с шарката в региона, сочат данните на районната здравна ревизия. За интервала повалените от болестта са се нараснали фрапантно. Новите случаи на инфектирани са от Видин и Капитановци.
Освен болните от варицела, двама поданици от Видин и Белоградчик са се заразили с гастроентероколит. Разболелите се от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 35 души.
Експерти припомнят, че варицелата е едно от най-честите инфекциозни вирусни болести в детска възраст. В редица случаи ненавременното лекуване води до доста съществени затруднения за здравето. Варицелата е остро инфекциозно заболяване, което се предизвиква от варицела-зостер вируса. Това е една от най-заразните заболявания – заразяват се към 90% от контактните на болен с варицела, които нямат построен характерен имунитет към причинителя. Хората от всички възрасти и от двата пола са наранени с идентична периодичност. Вирусът циркулира необятно в човешкото общество с нарасналата заболемост. Епидемичните гърмежи доминират през студените месеци на годината. Най-засегнати са децата от 5 до 9 години, които съставляват към половината от случаите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР