Нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София - Перник

...
Нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София - Перник
Коментари Харесай

Данъчни под прикритие в нелегални маршрутки от Перник за София

Нови случаи на нерегламентиран транспорт по маршрута София - Перник разкриха инспекторите на „ Фискален контрол” вечерта в петък, оповестява БГНЕС. Те са открили, че леки коли транспортират пасажери на цената на автобусен билет на избрани шпации от време. Данъчните в ролята на секрети клиенти са се качили в няколко автомобила от спирки на градския превоз, заплащайки цена от 3 лева

Всички превозвачи без изключение не са издавали фискални документи за парите, които получават от пасажерите, като всеки извършител - физическо лице, открит по време на инспекциите ще бъде глобен с до 500 лева, а транспортното средство ще бъде запечатано за период от 30 дни, допълват от Национална агенция за приходите. От приходната организация още веднъж ще сезират ИА “ Автомобилна администрация “ за констатациите си.

Акцията на Национална агенция за приходите против незаконните транспорти стартира преди 10 дни и ще продължи в идващите месеци. В приходната организация има сигнали за над 100 транспортни средства, които реализират нерегламентиран транспорт в страната и чужбина без да регистрират приходите си.

Паралелно с инспекциите на пътя към този момент текат и инспекции за сходство на имущество и приходи на 172 притежатели на микробуси, които редовно минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт. Информация за евентуално нерегламентирани транспорти е подадена в Национална агенция за приходите от „ Гранична полиция “, като има физически лица, притежаващи десетки микробуси, движещи се към Западна Европа най-малко един път седмично. Някои от притежателите не са заявили никакви приходи в последните 5 години, а имат стабилен автопарк и недвижими парцели. Недекларираните приходи ще бъдат обложени с налог, дружно с изтеклите лихви, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР