Нови словесни престрелки между служебния министър на вътрешните работи и

...
Нови словесни престрелки между служебния министър на вътрешните работи и
Коментари Харесай

Политолог: Бойко Рашков си позволява недопустими квалификации по отношение на прокуратурата

Нови словесни престрелки сред служебния министър на вътрешните работи и някогашния министър-председател.

" Свидетели сме на политическо опълчване. Правото е планувало правила, по които в случай че има данни, да се създадат инспекции, в случай че има сигнал - да се самосезира прокуратурата. Останалите членове на държавно управление са толкоз блестящо изразени политически фигури, очевидно доцент Рашков ще поеме ролята да се опълчва на някогашния министър-председател ", сподели докторът по Конституционно право доцент Наталия Киселова в студиото на утринния блок на Bulgaria ON AIR.

Тя разясни, че прокуратурата има пълномощия както на предварителни инспекции, по този начин и да бъде формирано наказателно произвеждане, в случай че има задоволително данни.

" Имаме извънредно ослепителен език на омразата. Това значи, че Комисията по дискриминация би трябвало да се самосезира за Бойко Рашков. Временно изпълняващият длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи си разрешава неприемливи квалификации във връзка с прокуратурата. Румен Радев си разреши същия език. Няма по какъв начин под девиза за подсилване на държавността и избавяне на демокрацията да бъде възможно сходно отношение към прокуратурата ", акцентира политологът проф. Антоний Гълъбов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му, в прокуратурата работят потвърдени експерти и сходен жанр на отношение е безспорен неприемлив.

" Чухме Рашков да изяснява, че той се колебаел дали да подаде сигнал до прокуратурата, тъй като тя за нищо не става. Този човек, който има още единствено месец и 10 дни, в които е овластен да прави каквото някой е изискал, би трябвало да бъде подложен на мястото му. Този, който го е назначил, е този, който носи отговорност за неговото държание. А самият Румен Радев не носи отговорност пред никого ", безапелационен бе той.

Според проф. Гълъбов новината за подслушванията е подправена.

" Онези, които го оповестиха, незабавно по-късно споделиха, че доказателствата са унищожени. Това не е политика, това е опит за преодоляване на институциите на страната, без какъвто и да е детайл на отговорност. Действията на служебния кабинет са ориентирани във всичко друго, само че не в и главната отговорност. Цялата ЦИК има потребност от незабавни решения, които не получават. Тя стартира да се надява Конституционният съд да анулира най-малко част от измененията в Изборния кодекс ", сподели той.

" Г-н Рашков не е политическо лице, той е краткотрайно изпълняващ длъжността вътрешен министър. Време е тези хора да схванат къде се намират, това е европейска страна, ние сме жители на Републиката и Европейски Съюз ", разяснява проф. Антоний Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР