Нови скандални факти за хора по върховете на БДЖ излизат

...
Нови скандални факти за хора по върховете на БДЖ излизат
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Нови скандални разкрития по върховете на БДЖ!

Нови скандални обстоятелства за хора по върховете на БДЖ излизат на бял свят, с помощта на следствие на Агенция БЛИЦ.

Несменяемият финансов директор на държавната железница от 2013 година насам Филип Алексиев сякаш пренася подозрителните си практики от миналото на настоящия си пост, което личи от плачевното състояние, в което е се намира БДЖ в този момент.

Негови колеги припомниха пред медиите, че където и да се появи той на управленска длъжност резултатът е....в повечето случаи завършва с фалит.

Кариерата му минава през дружества с летален край. Едното от тях - " БГ БАЛКАК " – приключва злощастно и е продадено. Следват отново " добри практики " и в МАКМЕТАЛ ХОЛДИНГ АД, свързано със завода за ремонт на вагони - ВРЗ-КАРЛОВО. След края си, заводът остави на улицата стотици работници и обрича техните семейства на мизерия.

Същата участ ли го чака и родното БДЖ с такъв " ценен кадър " като Филип Алексиев?

Никак няма да е учудващо, ако в крайна сметка държавната железница бъде нарязана на скрап по подобие на предприятията, които разсипа фамилия Баневи.

Интересното е, че колега и съмишленик в тази му дейност е и сегашният изпълнителен директор БДЖ Никола Василев.

Същият е печално известният последен управляващ на фалиралия вагонен завод в Карлово, който бе докаран до крах и нарязан на съставните му части.

Сега тандемът се е заел да „ реанимира БДЖ, като всячески се опитва да спре оперативната дейност на дружеството с всички възможни действия.

Жизнено важни процедури свързани с ремонта на локомотиви в съответствие с нормативната уредба на на ЗОП са на прицел.

Изключително „ подготвени” в ролята на арбитри напълно субективни определят кои процедури остават и кой не. След което трескаво се търсят изпълнители да пишат доклади за спиране на процедурите. Целта може би, е да се намерят фирми от бранша за рециклиране на черни и цветни метали, които да оценят, и после да купят стария състав на безценица. Или поне така излиза!

И после удобно да се вземат локомотиви под наем но без търгове и процедури по ЗОП на цена предложена от потенциалния изпълнител.

Създавайки изкуствената криза това ще доведе до така желаните директни договаряния при които няма прозрачност и не е защитен обществения интерес.

За целта се сформира екип от доказани специалисти, с водещ пчелно известният” специалист” Венци Славков, директор на Дирекция ремонт на локомотиви, което доведе до рекордните нива от липса на работещи локомотиви нужни за осъществяване на дейността за превоз на пътници.

Афинитетът към реанимиране не спира и даже има своя „ рожба” да се възстанови и дейността на мажоритарно частното предприятие с миноритарно държавно участие БДЖ-Кончар. Същото от 2015 г. е обявено неплатежоспособност, и в етап на обявяване на несъстоятелност, в постоянни съдебни спорове с държавното БДЖ за неизплатени суми за милиони.

Въпреки че през БДЖ-КОНЧАР от неговото създаване в далечната 2002 г. до момента са минали на 54 мил. лев. държавата не е получила и лев дивидент - напротив сега се превърнала в основен кредитор.

В звеното за следене дейността на държавните предприятия в министерството на транспорта на топла длъжност е и съпругата на г-н Алексиев.

Предполага се, че сега тандемът ще се обедини около непрозрачното наливане на обществен финансов ресурс чрез заобикаляне на ЗОП. Идеята, която се лансира на някои служители на БДЖ за директно възлагане и незачитане свободната конкуренция и прозрачността, която дава ЗОП, е новата философия на силните шефове.

Горко на редовите служители дръзнали да споделят професионалното си мнение и уповаването на закона по различните казуси свързани с процедури за ремонта на подвижния състав.

Има данни, че с уволнение е плашен всеки, който дръзне да спазва точката на закона и Кодекса на труда. Очаква се напрежението да ескалира съвсем скоро и да се отнесе въпроса към ДАНС, новия министър на транспорта Росен Желязков и до премиера Бойко Борисов.

Интересно дали държавата в лицето на изпълнителната власт и контролните си органи ще позволи националната железница да бъде разсипана!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР