Нови силни изригвания на Слънцето се очакват скоро, след като

...
Нови силни изригвания на Слънцето се очакват скоро, след като
Коментари Харесай

Очакват се нови слънчеви изригвания

Нови мощни изригвания на Слънцето се чакат скоро, откакто през последните седмици те станаха причина да бъде следено северно зарево в редица страни - Англия, Германия, Ирландия и даже Румъния.
Прочетете още
Очаква се огромната група слънчеви петна, от които бяха регистрирани лъченията, да се окажат още веднъж обърнати по посока на Земята след към две седмици.

Според учените те евентуално ще бъдат задоволително обширни, с цел да основат детонации, чиито талази ще доближат на Земята, създавайки още веднъж северни сияния, съобщи БНР. 

От седмица насам се следи нараснало рентгеново излъчване от Слънцето, довело до геомагнитни стихии и разстройства във високочестотните радиокомуникации по света.

Хиперактивността му се дължи на приближаването на слънчевия най-много, към който се обръща посоката на магнитното му поле. Цикълът е с дълготрайност 11 години.

Магнитното поле е факторът за смяната на слънчевите петна по повърхността, изригванията и измененията в слънчевия вятър, който придвижва материя през Слънчевата система.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР