Нови ще са и минималните размери на останалите пенсии за

...
Нови ще са и минималните размери на останалите пенсии за
Коментари Харесай

Бедните Български Пенсионери Гледат С Просълзен Поглед: Нои Прочетоха Присъдата! От 1 Юли Парите Ще

Нови ще са и минималните размери на останалите пенсии за трудова активност, както и несвързани с трудова активност, които се дефинират в % от посочените минимални размери.

За тези нараствания са заложени общо 277 милиона лв. спомагателни разноски за пенсии по отношение на Закона за бюджета на ДОО за предходната година. Вследствие на плануваното повишение на оптималния размер на получаваните една или повече пенсии на 1200 лева от 1 юли, към 43 000 пенсионери, чиито изплащани размери на пенсиите сега са лимитирани на 910 лева, ще стартират да получават техните действителни размери. Пенсиите на 26 000 пенсионери ще продължат да са лимитирани на новия по-висок „ таван “.

В резултат на нарастването се чака междинният размер на пенсията на един пенсионер у нас през 2019 година да доближи 386,27 лева За новите размери на пенсиите няма да бъдат изпращани разпоредби на лицата.

Те ще могат да се осведомят за тях посредством електронната „ Справка за издадени пенсионни разпоредби по ЕГН и ПИК “ на интернет страницата на Националния застрахователен институт (НОИ) или като заявят безплатното приемане на образец от разпореждането в съответното териториално отделение на института. Изплащането на пенсиите за месец юли 2019 година от Национален осигурителен институт ще стартира на 8 юли (понеделник) и ще завърши на 22 юли (понеделник). Изплащането на сумите посредством пощенските станции ще бъде осъществено съгласно направен график, който ще бъде авансово разгласен във всяка една от тях. Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 8 юли 2019 г.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР