Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени

...
Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени
Коментари Харесай

Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат актуализирани и преоборудвани с финансиране по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
В тях ще бъдат вложени съвсем 8 млн. лева икономисан запас по предпочитана ос 3 „ Регионална просветителна инфраструктура “ на европейската стратегия. Управляващият орган към този момент разгласява изменение на процедурата ”Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България ” и предпочитаната ос, с което се дава „ зелена светлина “ за пускане на плановете.
Пет от професионалните гимназии, които ще получат финансиране, са в направление ветеринарна медицина, горско стопанство, растениевъдство и отглеждане на животни. С планове могат да аплайват общините Берковица – за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство „ К. А. Тимирязев “, Елхово – за Професионална гимназия по машинизация на селското стопанство „ Ернесто Че Гевара “, Нови пазар – за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство, и община Лозница – за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „ Александър Стамболийски “.
Министерството на образованието и науката може да подаде план за финансиране на ремонтни действия в Професионална гимназия по облекло „ Ана Май “ в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика – Банско.
Крайният период за подаване на планови оферти е19:00 часа на 29.05.2020 година
До момента по нея са финансирани 40 контракта на стойност от съвсем 160 млн. лева, с които се ремонтират десетки учебни заведения в цялата страна. Така се основат условия за съвременни просветителни услуги посредством възстановяване на просветителната инфраструктура в професионалните учебни заведения от национално и районно значение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР