Нови сателитни снимки, получени от CNN, показват, че Русия се

...
Нови сателитни снимки, получени от CNN, показват, че Русия се
Коментари Харесай

CNN: Русия ще тества нови оръжия на Апокалипсиса ВИДЕО

Нови сателитни фотоси, получени от CNN, демонстрират, че Русия се готви да възобнови тестванията на нуклеарна крилата ракета на демонтирана преди този момент военна площадка покрай Полярния кръг. Експерти, анализирали фотосите, описаха за това пред CNN.

Снимките са направени от частната компания Planet Labs през септември. Те демонстрират висока интензивност на място, наречено Панково, където Русия преди този момент е тествала нуклеарната ракета "Буревестник ". Това оповестяват специалисти от Института за интернационалните проучвания Майкъл Дуйтсман и Джефри Люис.

Кремъл спря тестванията на ракетите след 2018 година, като демонтира стартовата площадка, само че "новите сателитни фотоси демонстрират, че паузата е завършила ", настояват специалисти.

"Тази активност и новите строителни работи демонстрират обновяване на тестванията на нуклеарната крилата ракета "Буревестник " , пишат Луис и Дуйтсман в нов отчет. Изображенията демонстрират, че руснаците са възстановили стартовата площадка.

През ноември 2017 година Русия организира най-малко един тест на крилата ракета с нуклеарен мотор. Според известията тя е провела голям брой други проби през идващите месеци, макар че нито един не се смята за сполучлив, обобщават Люис и Дуитсман.

През март 2018 година съветският президент Владимир Путин показа видеозапис на нуклеарно изстрелване на крилати ракети, което разреши на откривателите да дефинират местоположението на съветския полигон.

Американски чиновници обявиха пред CNN, че са наясно с подготовката на Русия за тестване на ракети като част от модерна стратегия за оръжия.

Кремъл този месец разгласи сполучливото изстрелване на хиперзвукова крилата ракета от морски транспортен съд в Бяло море. А във вторник съветското министерство на защитата сподели видеозапис на опит с крилата ракета "Оникс, която беше изстреляна от военна база в Арктика.

CNN изиска от министерството да каже дали ракетата "Буревестник " ще бъде изпитана в близко бъдеще , само че военните отхвърлиха коментар.

Доказателствата, че Русия може да се готви да възобнови тестванията на своята нуклеарна крилата ракета, се появиха, до момента в който Вашингтон и Москва работят за възобновяване на доста значимия контракт за надзор на въоръженията START III, който ще изтече през идващите месеци.

Маршал Билингсли, основният договарящ от американска страна, написа в туитър, че и двете страни са в невъзможност.

Във вторник обаче съветското външно министерство разгласи готовността си да замрази нуклеарните си арсенали, с цел да удължи СТАРТ III, в случай че Съединени американски щати не предложат спомагателни претенции.

Говорител на Държавния департамент приветства предлагането и сподели, че Съединени американски щати "са подготвени да сключат неотложно проверимо съглашение ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приканва екипа си за национална сигурност да подписа нуклеарно съглашение с Русия преди изборите през ноември, оповестиха от CNN от осведомени източници. Първоначално той искаше да включи Китай в съглашението, само че Пекин отхвърли всички оферти за присъединяване в договарянията.

По-рано Русия беше декларирала, че договорът за СТАРТ III по този начин или другояче не се ползва за нейната ракета с нуклеарно зареждане. Ако обаче съглашението не успее да бъде удължено, това ще докара до нова конкуренция във въоръжаването сред двете страни.

Механизмът за надзор на оръжията, който обезпечава сигурност от края на Студената война, изцяло се срина. Ако и когато СТАРТ III изтече, американските и съветските нуклеарни сили няма да имат ограничавания за първи път от 50 години. Ще стартира дейна конкуренция във въоръжаването, защото Русия, една по една, основава апокалиптични оръжия, с цел да преодолее американската система за ПРО.

Изглежда Съединени американски щати и Русия ще потънат в нова конкуренция във въоръжаването. Моделът, който Русия създава, с цел да преодолее американската система за противоракетна защита, е една от най-опасните и дестабилизиращи оръжейни системи, като че ли взета напряко от научната фантастика.

Досега създаването на такава ракета е комфортен метод за Русия да заобиколи СТАРТ 3 и да реализира междуконтинентален обсег на изстрелване, който би провокирал американската национална система за ПРО, съобщи Випин Наранг, специалист по разпространяването на нуклеарни оръжия и помощник в Масачузетския софтуерен институт. институт.

"Ядрената крилата ракета лети ниско, заобикаля радара, способна е да носи нуклеарен заряд и има голям обсег на изстрелване, което съставлява опасност за националната система за ПРО ", сподели Наранг пред CNN. Според него признаците на подготовката на Русия за нови проби демонстрират "доколко нашата противоракетна защита въздейства върху тяхната активност и какъв боязън им предизвиква - както през днешния ден, по този начин и в бъдеще ".

Това е мощно спорно оръжие, "защото слагането на беззащитен нуклеарен реактор върху ракета като мотор е полуда ", сподели Наранг. Ако нещо се обърка, последствията от изпитването на такива оръжия могат да бъдат пагубни.

Изглежда това се е случило през 2019 година, когато съветските държавни медии оповестяват за гибелта на петима експерти от нуклеарната организация при детонация на боен полигон в Северна Русия.

Експлозията, която е записана от сеизмични станции, е станала по време на проби на ракетна система с течно гориво с потребление на изотопи, както оповестява съветското министерство на защитата.

С други думи, тестванията могат да имат някакво нуклеарно измерение. По някаква причина желанието на държавното управление на Путин да обкръжи тези проби със секретност единствено ускори спекулациите и спекулациите по отношение на повода за случай а. Както Луис сподели на нашия оператор по това време, сателитни изображения допускат, че случаят може да е бил обвързван с теста на нуклеарна крилата ракета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР