Момент на удар с дрон, който унищожи руски Ил-76, видян в инфрачервено изображение

...
Нови сателитни изображения, получени от The War Zone, показват, че
Коментари Харесай

Нови сателитни изображения, получени от The War Zone, показват, че най-малко два тежкотоварни самолета Ил-76 Candid са били унищожени и други два повредени при атака с дрон във военновъздушната база Крести в Псковска област през нощта на 29 август. Получихме и изображение от инфрачервена камера, което показва един от самолетите в момента, в който е бил атакуван.

Изображенията след атаката от Planet Labs показват овъглените останки на два Candid и два, които изглежда показват повреда в горната част на фюзелажа им в средата на самолета, където са прикрепени крилата.

Рано тази сутрин прегледахме друг набор от изображения на базата, която скриваше голяма част от зоните за паркиране на самолети. Все пак, два на юг, двата Ил-76 бяха видени с повреди в горната част на фюзелажа. Оттогава тези самолети се насочиха към съседната пътека за рулиране.

Сравнихме тези изображения с тези, които получихме от 16 август, които доказаха, че подобните на изгаряне следи наистина са уникални, тъй като нито един въздушно-транспортьор на обширната база не е имал нещо като тях дни преди атаката.

Горната част на самолета е мястото, където са разположени резервоарите за гориво на товарните реактивни самолети и критична част от лонжерона на крилото. Тези секции от самолета са били конкретно насочени от дроновете, които са били изстреляни от вътрешността на Русия, каза украинският генерал-майор Кирило Буданов, ръководител на Дирекцията за разузнаване на отбраната (GUR), ексклузивно пред The ​​War Zone в четвъртък.

„Ние работим от територията на Русия“, каза ни Буданов, но не пожела да уточни дали нападението е извършено от служители на ГУР или руски партизани. Той също така отказа да каже какъв вид дронове са били използвани или колко.

Изображенията също така подкрепят казаното от Буданов за степента на щетите, причинени по време на атаката.

В неговата оценка на бойните щети на самолета, Буданов ни каза, че „два са унищожени и два са сериозно повредени.“

Също така получихме заснемане на екран от инфрачервена камера видеозапис от един от дроновете, използвани в атака. Той показва незабавния резултат от един от ударите, удряйки в същото място, където два от Candids показват щети. Горивото на борда може да е фактор, тъй като другите две са изгорели напълно, но можем да предположим, че е била насочена същата критична зона.

Инфрачервеното изображение би означавало, че това вероятно са бомби, пуснати от дрон или дронове под местно управление на човек в цикъла, освен ако източникът на изображението не е действал като дрон за наблюдение, за да запише удара, което изглежда малко вероятно. Това отговаря на коментарите на Буданов, че това е удар, нанесен вътре в Русия, вероятно много близо до базата, а не с използване на автономни дронове с голям обсег. Видеото, от което е заснет кадърът, който получихме, изглежда сякаш дронът е изхвърлил една от бомбите.

Тази успешна атака повдига допълнителни въпроси относно защитата на руските сили и способността им да противодейства на операции с дронове над местната въздушна база съоръжения. След нападение миналия месец срещу авиобаза Столци-2 в Русия, говорителят на GUR Андрий Юсов ни каза, че то е извършено по заповед на GUR от хора в Русия. По-късно руски служители наредиха засилени патрули около тази база, търсейки сътрудници и всякакво оборудване, което биха могли да използват.

Непотвърдени доклади малко след тази последна атака с дрон предполагат, че до 20 дрона може да са били насочени към базата, т.к. част от мащабна и сложна поредица от атаки с дронове в цяла Русия.

Малко след операцията се появиха ярки видеоклипове, показващи огромни пламъци в базата и най-малко един горящ самолет.

https://twitter.com/JimmySecUK/status/1696634414304808978?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1696636011583848557%7Ctwgr%5Edd09a43bdd1f96d16430 e2cd6c8ff976bf962ed9%7Ctwcon%5Es2_u0026ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thedrive.com% 2Fthe-war-zone%2Fil-76-cargo-jet-left-burning-from-drone-strike-deep-inside-russia https://twitter.com/UAWeapons/status/1696784537085264230?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp %5Etweetembed%7Ctwterm%5E1696784537085264230%7Ctwgr%5Edd09a43bdd1f96d16430e2cd6c8ff976bf962ed9%7Ctwcon%5Es1_u0026ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thedrive.com %2Fвоенната-зона%2Fil-76-cargo-jet-left-burning-from-drone -strike-deep-inside-russia

Възможно е друга причина, поради която тази база и нейните транспортни средства са били насочени, е, че отбранителната позиция не е била толкова здрава, колкото тази, наблюдавана в базите на руските бомбардировачи, които са били обект на многократни атаки , или други инсталации, които поддържат кинетични операции.

Ил-76 са гръбнакът на руския военен авиационен подем, играейки роля, подобна на тази на C-17 на ВВС на САЩ. Буданов ни каза, че ГУР специално се е насочил към тези самолети, защото са били в изправност и са били използвани за „транспортиране на военни товари и парашутисти от въздушнодесантната дивизия“.

Както съобщихме по-рано:

„Въздушната база е дом на 334-ти военнотранспортен авиационен полк — или 334 VTAP в руската му абревиатура — който експлоатира Ил-76 оттук от 1979 г. Смята се, че базата оперира до около 20 Ил-76. Ако твърденията, че четири от транспортните средства са били повредени, са верни, това ще представлява значителна част от резидентния флот. /p>

Групата за проследяване с отворен код на Oryx, базирана на същите изображения, сега изброява два Candid-а в основата унищожени и два като „повредени без икономичен ремонт“. Като се имат предвид ограниченията на комерсиалните сателитни изображения, The War Zone не може да установи дали двата повредени самолета могат да бъдат спасени или не.

Остава да се разбере колко голям удар ще нанесе тази атака върху способността на Русия да доставя товари и войски по въздух видяно, но е добър залог, че Украйна ще продължи с подобни атаки, докато отвежда войната в Русия.

Актуализация в 18:26 ч. Източен:

В социалните медии се появяват изображения, за които се твърди, че са задействани средства за противовъздушна отбрана във или близо до военновъздушната база Крести в Псковска област през последния час или повече, включително едно, публикувано от областния управител в своя канал в Telegram

„В района на Крестов наблюдатели на един от постовете за контрол на въздушното пространство откриха единичен неидентифициран обект в небето“, каза Михаил Ведерников. „Във видеото мерки за неутрализирането му. Няма последствия на земята. Подробностите по-късно.”

Няма споменаване на атаката срещу канала в Telegram на руското Министерство на отбраната (МО) и няма незабавен отговор от украински официални лица. Като се има предвид, че тези видеоклипове са публикувани през нощта и в мъглата на войната, може да минат няколко часа, след като слънцето изгрее, докато получим по-ясни подробности.

https://twitter.com/Tendar /status/1697357310920638795 https://twitter.com/BotNews18/status/1697382184116420645

Свържете се с автора: [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР