Нови санкции срещу Северна Корея прие съвета за сигурност на

...
Нови санкции срещу Северна Корея прие съвета за сигурност на
Коментари Харесай

ООН прие нови, но меки санкции срещу Северна Корея

Нови наказания против Северна Корея одобри съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Мерките идват в отговор на шестия и най-мощен нуклеарен опит на Пхенян.
Приетата резолюция бе гласувана в омекотен вид и не постанова цялостна възбрана върху вноса на нефт или заледяване на активите на държавното управление и водача Ким Чен-ун. Идеята за по-строги наказания беше стартирана от администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Документът на Организация на обединените нации не разрешава на страните членки да купуват севернокорейски текстил и постанова ембарго върху доставките за Северна Корея на полутечен газ и газов кондензат.

Също по този начин се лимитира износа на недопечен нефт за Пхенян до нивото от последните 12 месеца. Ограничава се и износа на рафинирани петролни артикули до 2 милиона барела годишно.

Това е деветата резолюция със наказания, която Съветът за сигурност приема единомислещо от 2006 година поради ракетната и нуклеарната стратегия на Пхенян. Първоначалният текст, препоръчан от Съединени американски щати, предвиждаше по-сурови ограничения, само че Вашингтон одобри да смекчи глобите, с цел да обезпечи поддръжката на съдружниците на Пхенян - Пекин и Москва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР