Нови санкции срещу Руската федерация заради ескалацията на военните действия

...
Нови санкции срещу Руската федерация заради ескалацията на военните действия
Коментари Харесай

Как санкциите срещу Русия ще спрат и производството на автомобилите Lada

Нови наказания против Руската федерация поради ескалацията на военните дейности в Украйна могат да ударят и съветската автомобилна промишленост и даже да доведат до прекъсване на монтажните фабрики на АвтоВАЗ. Това съобщи персонално ръководителят на Renault Group Лука де Мео в изявление за Financial Times.

Според него нестабилната геополитическа обстановка и рецесията към Украйна могат да ударят цялата промишленост и да доведат до прекъсване на поточните линии на съветските фабрики на Renault и АвтоВАЗ. Бизнесът може да пострада съдбовно от финансовите наказания, както и от рестриктивните мерки за доставка на съставни елементи от чужбина.

Известно е, че в този момент АвтоВАЗ и заводът на Renault в Русия употребяват от 20 до 40% (в взаимозависимост от модела) автокомпоненти, създадени в други страни. Прекъсванията в доставката им ще доведат до дълъг престой на поточните линии. Лука де Мео сподели още, че сега Renault Group изследва различни вериги за доставки на автокомпоненти за съветските предприятия на концерна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР