Нови съмнения за манипулация на вота по време на първия

...
Нови съмнения за манипулация на вота по време на първия
Коментари Харесай

Нови съмнения за манипулация на вота – този път в Монтанско

Нови подозрения за операция на вота по време на първия тур на локалните избори. Този път казусът е от монтанското село Габровница , съобщи „ Българска национална телевизия “.

В записа от поставеното в секцията видеонаблюдение се вижда, че един от членовете на секционната изборна комисия зачертава бюлетини от тези, които са били за общински съветници.

Нещо повече. Чува се и съответен диалог за това по какъв начин да се отчетат подадените гласове за кмет .

В същото време от качения формален протокол на страницата на Централната изборна комисия /ЦИК/ се вижда, че в село Габровница броят на недействителните бюлетини съответствува с тези от броенето от видеонаблюдението. А в протоколите пък няма нито една вписана недействителна бюлетина .

От записа излиза наяве и, че името на мъжа е Кристиян. Към него се обръща различен човек от комисията, който го пита дали бюлетините ще останат невалидни, или ще бъдат оправени по някакъв метод . Освен това се загатват числата 68 и 26 и се задава въпрос за кого ще бъдат писани тези гласове. Тогава отговорът е да бъдат разпределени по равно – „ една на тебе, една на мене “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР