Нови революционни промени в регламента на Световната лига обсъжда федерацията

...
Нови революционни промени в регламента на Световната лига обсъжда федерацията
Коментари Харесай

Нова революция в Световната лига оставя България извън елита

Нови революционни промени в регламента на Световната лига разисква федерацията по волейбол. Едно от предложенията визира директно България. " Лъвовете " могат да бъдат оставени отвън елита, макар че броят на тимовете в първа група ще бъде повишен, оповестява voleyplus.com.

Според предлагането 16 тима към този момент ще играят в първа лига и ще се борят за премията от 1 млн. $. 12 от тях ще имат обезпечено място за идващите 7 години - Съединени американски щати, Бразилия, Италия, Полша, Сърбия, Франция, Германия, Русия, Иран, Аржентина, Китай и Япония.

България, Канада, Австралия и Южна Корея също ще вземат участие в елита, само че отборът от тях с най-слабо класиране ще изпада в по-долна дивизия. Така има опция България да приключи на четвърто място и отново да се раздели с първа група.

Освен това тимовете ще играят всеки против всеки в 5 следващи седмици, с цел да дефинират участниците на финалите на шампионата, а не в 3.

За в този момент това е единствено едно от предложенията, което ще бъде дискутирано от Световната федерация по волейбол.

Българският тим беше покрай класиране на финалите и през актуалната акция, само че възпитаниците на Пламен Константинов не съумяха да реализират нужната победа против Аржентина в последния си мач.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР