Нови ремонти на столични булеварди и улици промениха движението в

...
Нови ремонти на столични булеварди и улици промениха движението в
Коментари Харесай

София под ремонтна обсада

Нови поправки на столични булеварди и улици трансформираха придвижването в центъра на града от през вчерашния ден (1 юли). Преасфалтира се част от бул. "Васил Левски " и се подменят трамвайните релси по бул. "България ". Междувременно продължава и ремонтът на ул. "Граф Игнатиев ".



Последно бул. "Васил Левски " е ремонтиран преди към 30 години. Сега за месец ще бъде преасфалтиран секторът сред Софийския университет "Свети Климент Охридски " и бул. "Патриарх Евтимий ". Гаранционният период на ремонта е 5 години. От Столичната община предлагат обходен маршрут през бул. "Евлоги и Христо Георгиеви ".



Първоначално ще се работи в едната лента, като в другата лента придвижването към този момент е проведено в двете посоки. А в последната събота и неделя на месеца придвижването ще бъде спряно изцяло тук, само че за малко.



Стеснение поради ремонт има и на основния бул. „ България”.

Причината е реорганизация на неремонтирания сектор от трамвайното трасе. Вместо трамвай номер 7 по бул. „ България” общината пусна рейсове, които ще минават по обходен маршрут.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев " върви в период и се чака да завърши през октомври. До 15 септември се чака да е подготвен и подлезът към бъдещата метростанция на "Патриарх Евтимий ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР