Нови ремонти на основни булеварди и улици започват с началото

...
Нови ремонти на основни булеварди и улици започват с началото
Коментари Харесай

Ключови булеварди в София отново под блокада заради ремонти

Нови поправки на съществени булеварди и улици стартират с началото на седмицата в София.

В неделя започва ремонтът на бул. „ България “ в сектора сред бул. „ Акад. Иван Гешов “ и ул. „ Гоце Делчев “. Днес пък стартира и плануваният ремонт на бул. „ Арсеналски “. От Столична община обясниха, че множеството от ремонтите в София би трябвало да приключат до 15 септември. В идващия един месец обаче се чака трафикът в огромна част от столицата да бъде усложнен.

В неделя бе лимитирано придвижването на кръстовището при СУ " Св. Климент Охридски “, само че преасфалтирането завърши до края на деня. От през днешния ден обаче стартира ремонтът от Ректората на университета до паметника на Васил Левски. Там придвижването ще се прави единствено в едното платно.

Вчера бе затворен и бул. " България " - сред бул. " Иван Гешов " и бул. " Гоце Делчев " в посока кв. " Бояна ". Движението там се реализира в двете посоки в другото платно, като има по една лента за придвижване. Очаква се прекосяването на колите в региона да бъде доста затруднено. Зам.-кметът по превоза Евгени Крусев посъветва жителите и гостите на столицата да употребяват трамвай №7, който ще бъде пуснат и ще минава гладко през зоната на ремонта.

Днес стартира и ремонтът на бул. „ Арсеналски ” в сектора от бул. „ Черни връх “ до бул. „ Петко Каравелов “. Там придвижването няма да бъде спирано, а ще бъде стеснено в избран сектор.

Повече от месец ще продължи ремонтът по бул. „ Константин Величков ”, където се обособяват обособени трасета за колите и градския превоз. Вече са направени перони на спирката „ Парк св. св. Петър и Павел ”. Предстои такива да бъдат построени и в правата сред бул. " Тодор Александров " и бул. " Александър Стамболийски ", където и спирките ще бъдат преместени и трамваите и рейсовете ще стопират на едно и също място.

На 18 и 19 август затварят бул. " Христофор Колумб “, който също би трябвало да бъде преасфалтиран изцяло, само че се чака ремонтът да завърши в границите на единствено на два дни. Вече започнаха и ремонтните действия по бул. " Пенчо Славейков “ до Медицинска академия, като в началото работата ще се насочи към двата тротоара, а по-късно ще се премине към пътните платна.

Така за поредна година съществени булеварди в София ще бъдат затворени едновременно. От Столична община дават обещание множеството поправки да бъдат завършени до 15 септември. Някои от ремонтите обаче, като този на ул. " Граф Игнатиев " да вземем за пример, няма да бъдат завършени до края на октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР