Нови рекордни нива от 2, 175 млн. тона се очаква

...
Нови рекордни нива от 2, 175 млн. тона се очаква
Коментари Харесай

Нов рекорд на световното потребление на зърно се очаква догодина

Нови рекордни равнища от 2, 175 млн. тона се чака да доближи международното ползване на зърно през идната година, сочи обновената прогноза на Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации, ФАО.

Прогнозите за нараснало ползване се базират основно на маркирания към този момент исторически най-много в потреблението на ориз от 519 милиона тона, което спрямо предходната година се показва в нарастване от 0,5 кг на човек. ФАО ревизира нагоре и прогнозата си за ползване на пшеница, царевица и ечемик.

„ Подобрението на типовете култури ни разрешава да чакаме, че международните ресурси от зърно до края на сезоните през 2020 година ще доближат 847 милиона тона, което обаче към момента е съвсем 16 милиона тона по-ниско от съответните стойности при започване на интервала “, показват от ФАО. Очаква се запасите от царевица внезапно да се усилят в Съединени американски щати. За Китай пък прогнозите са запасите от пшеница да набъбнат със 7,9 % и да доближат невиждано равнище.

ФАО оставя непроменена прогнозата си за международна търговия със зърнени култури на близо 415 милиона тона, защото предстоящото нарастване на търговията с пшеница и ориз компенсира спада на прогнозната търговия с царевица и сорго.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР