Нови разкрития за връзките на президентския секретар по правни въпроси

...
Нови разкрития за връзките на президентския секретар по правни въпроси
Коментари Харесай

Узунов давал на Бобоков военни данни

Нови разкрития за връзките на президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и русенският милионер Пламен Бобоков, обвинен на „ Боклукгейт ”. Спецпрокуратурата разкри, че Узунов предавал на Бобоков военна информация. Двамата съименници остават под гаранция - Бобоков - с рекордните 1 милион лв., Узунов - с 20 хиляди.

Ето какво заяви Спецпрокуратурата:

„ Днес, 10.07.2020 год., след преценка и разбор на събраните доказателства, Специализираната прокуратура предяви обвиняване на П. Б. и П. У. за присъединяване в незаконен сговор, за реализиране на търговия с въздействие и длъжностни закононарушения, в интервала от началото на месец януари 2019 год. до сегашния миг - закононарушение по член 321, ал.6 от Наказателен кодекс.

Наред с това П.У. и П.Б. са упрекнати и в осъществяването на закононарушение по работа в съучастничество, в интервала от 08.05.2019 година до 28.08.2019 година Като П.Б. е подбудил на 21 пъти П.У. в качеството му на длъжностно лице, да наруши служебните си отговорности, регламентирани в Правилата за работа на Администрацията на Президента на Република България и длъжностната характерност за заеманата от него служба, за да набави за П.Б. полза. От това са настъпили обилни нездравословни последствия - оповестяване на информация, станала му известна по работа измежду лица отвън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, измежду жителите на Република България и застрашаване на националната сигурност на страната посредством откриване на оперативния интерес на специфична разследваща работа - Служба „ Военна информация “.

Спрямо обвинените са взети ограничения за неотклонение „ Гаранция в пари “, като за П. Б. тя е в размер на 1 000 000 лева, а за П. У. - 20 000 лева При установяване на размера на парични гаранции са взети поради степента на публичната заплаха на закононарушението, доказателствата против обвинените, здравословното им положение, фамилното им състояние, специалността, възрастта и други данни за личността им.

На обвинените е наложена „ Забрана за овакантяване на пределните на Република България “.

Настоящото досъдебното произвеждане е формирано по отделени материали от делото за противозаконния импорт на отпадък, по което за присъединяване в проведена незаконна група са упрекнати братя Б. и някогашния зам. министър на екологията и водите Кр. Ж. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР