Нови разкрития за пастора педофил в Сливен – екипът ни

...
Нови разкрития за пастора педофил в Сливен – екипът ни
Коментари Харесай

Купувал ли си е мълчанието на родителите британският пастор педофил в Сливен?

Нови разкрития за пастора педофил в Сливен – екипът ни се срещна с хората, които още през 2015 година са подавали сигнали у нас против Даниел Хъл.

Хората, подали последния сигнал против него остават анонимни, само че съгласно полицията къщите им са покрай Молитвения дом на пастора. В дома, дружно с него, живеели деца на възраст от 8-12 години. Явно финансовият претекст е карал и родителите и децата да мълчат за това какво се случва там.
Задържаха английски свещеник в Сливен, осъждан за педофилия Срещу него се води досъдебно произвеждане за блудничество с повече от 2 малолетни лица
На разпитите пред прокурор обаче момчетата разказали за дейностите на пастора и против него беше повдигнато едно от най-тежките обвинявания – за блудничество с повече от две малолетни лица.

Първият сигнал

Даниел Хъл става комшия на Елена Димитрова преди четири години, когато наема къща в сливенското село Самуилово. Жената споделя,че всеки ден в къщата идвали деца. Включително и нощем, акцентира дамата.

Заради шума при съседа тя извикала полиция.

„ Децата тогава още на място ги попитахме какво вършат с този човек, къде са родителите им, те дадоха отговор,че родителите им знаят, той е свещеник в квартал „ Надежда”, грижи се за тяхното здраве, образование и образование”, споделя кметът на селото Павлина Христова.
Снимка: bTV
Първото посещаване на Даниел Хъл у нас е преди 5-6 години. Още тогава е имало информация,че е осъждан за детска порнография. Алексей Пампоров от Института за проучване на обществата и знанията при Българска академия на науките уточни, че е получил информация от самите деца.

Благодетел или добър длъжник

След 15-месечна присъда за педофилия в родината си, Хъл се връща в Сливен. Сигналите за полови похищения против деца идват преди половин година в Българския дарителски конгрес. С тях се свързва различен британец, който се занимава с дарения. И единственото място, на което помощта му е отхвърлена, е квартал „ Надежда”.

„ През януари получихме писмо от британски донор, че този човек се намира в Сливен, събира средства от интернационалните дарителски платформи и с тези средства си купува благоволението на родителите и прави това, което към този момент излезе в пространството”, уточни Красимира Величкова от организацията.
Експерти за ареста на пастора: Хората му имат вяра, а страната ги е изоставила Според тях има родители, които нямат потенциал да разпознаят насилието над техните деца
А в махалата в Сливен Хъл продължава да е покровител, който не е блудствал с деца.
Снимка: bTV
Така месеци по-късно, Би Би Си излъчват кино лентата си за пастора. Разследващите у нас описват, че го наблюдават от юни, взаимно с английските служби.

„ Два дни преди интервенцията BBC си пуснаха този материал. Съвсем ясно е,че в границите на два дни не могат да се съберат доказателства и да бъде извършена такава операция”, безапелационен е началникът на отдел „ Киберпрестъпност” в ГДБОП Явор Колев.

Когато Министерство на вътрешните работи нахлува в стаята на пастора, униформените го откриват с още шест деца, останали да спят при него. От ГДБОП не престават да упорстват за народен указател на наказаните за блудничество лица у нас, както и за законови спънки те да упражняват работа, обвързвана с контакти с деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР