Нови разкрития за едни от най-големите крокодили – Дейнозухите …Ново

...
Нови разкрития за едни от най-големите крокодили – Дейнозухите …Ново
Коментари Харесай

Нови разкрития за едни от най-големите крокодили – Дейнозухите

Нови разкрития за едни от най-големите крокодили – Дейнозухите …Ново изследване разкрива голямата мощ на един от най-големите крокодили, който в миналото е живял на Земята (HiddenTruth.site).

 Дейнозухите преследвали динозаври, както днешните крокодили преследват газели
Дейнозухите преследвали динозаври, както днешните крокодили преследват газелиПредставете си великански крокодил с дължина на рейс, с два реда зъби, които имат размерите на банани. Това е хищно влечуго, толкоз мощно, че е можело да хване и погълне даже огромни динозаври …Дейнозухите (Deinosuchus), наричани още „ крокодила на терора “, са от дълго време липсващ жанр от крокодилите, които са бродили по Земята преди и сред 75 и 82 милиона години. Животното е било толкоз огромно, че даже най-големите хищни динозаври от това време е можело да се окажат негова евентуална храна.Сега, ново проучване на изкопаеми хвърля нова светлина върху опасността, която е представлявало това месоядно „ страшилище “.

 news deinosuchus 600x284 - Нови разкрития за едни от най-големите крокодили – Дейнозухите
Четете още: Уникалният динозавър, наименуван мъничкият палач на буболечкиРъководителят на изследването – доктор Адам Косет (Dr. Adam Cossette) от Държавния университет в Арканзас (Arkansas State University), декларира:
„ Дейнозухът е бил колос, който би трябвало да е тероризирал динозаврите, които са пристигнали до ръба на водата, с цел да пият от водоемите.Досега, животното беше съвсем незнайно. Тези нови екземпляри, които учим, разкриват особен, колосален див звяр, със зъби с размер на банани. ”Следите от захапване, открити върху изкопаемите кости на динозаври, които са живели по това време и в неговите региони, са ужасяващи.Съавторът на проучването – Стефани Дръмнелър-Хортън (Stephanie Drumheller-Horton), споделя:„ Изглежда, че Дейнозухът е бил опортюнистичен див звяр и като се има поради, че е бил толкоз голям, съвсем всичко в неговото местообитание е било в менюто му.Всъщност, имаме голям брой образци за следи от захапване, направени от D. riograndensis и тип, неотдавна разказан в това изследване – D. schwimmeri, върху черупки на костенурки и костите на динозаври. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР