Нови разкрития след поредното изостряне на тона между София и

...
Нови разкрития след поредното изостряне на тона между София и
Коментари Харесай

Кой е Ванче Михайлов: Документи за финансирането му доказват, че не е бил фашист


Нови разкрития след следващото изостряне на тона сред София и Скопие поради исторически персони. Иван Михайлов издава смъртни присъди във Вътрешна македонска революционна организация, само че не е фашист.

Това потвърждават източниците на парите, с които " последният крал " на македонското освободително придвижване се устоя в Италия.

Девет страници документи, свързани с една енигматична фигура във финансовите и политическите среди у нас - Анджело Куюмджийски, разкриват, че след Втората международна война в Рим Иван Михайлов е доста добре признат.

„ Неговото пребиване там е финансирано от Анджело Куюмджийски, български евреин банкер, който по това време е полковник от офиса на стратегическите служби на Съединени американски щати, които са доста чувствителни към колаборатори, фашисти, нацисти. Така че това наподобява доста необикновено да се твърди, че Иван Михайлов може да бъде присъединен към такива хора “, счита откривателят Лъчезар Тошев.

Освен, че е финансиран от презокеанските спецслужби, Ванче Михайлов е защитаван от италианските сили на реда, без значение, че по това време в Италия има чистки против фашистите. Условието - да не се занимава с политика, той съблюдава до края на живота си.
По образеца и на други македонски дейци Михайлов стартира концепцията за самостоятелна Македония.

“Македония - Швейцария на Балканите - даже той предлага проект на американското държавно управление, който не е признат “, добави откривателят.

През Втората международна война " последният крал " отхвърля съдействие на Германия за основаване на самостоятелна македонска страна, защото планува изхода на войната.

Днес в Скопие пазят восъчна фигура на Иван Михайлов в музея и го показват като нацист и кръволог.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР