Нови разкрития по случая с изчезналия журналист Джамал Хашоги. Турските

...
Нови разкрития по случая с изчезналия журналист Джамал Хашоги. Турските
Коментари Харесай

Изчезналият саудитски журналист Джамал Хашоги записал убийството си

Нови разкрития по случая с изчезналия публицист Джамал Хашоги. Турските управляващи са разкрили записи, които демонстрират, че той е бил малтретиран и погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Хашоги, който е помощник на „ Вашингтон поуст” и критик на властта в кралството, отишъл в саудитското консулство на 2 октомври, с цел да получи документи за идния си брак. Оттогава се води липсващ.
Скандал сред Турция и Саудитска Арабия след изгубването на публицист Властите в южната ни съседка считат, че Джамал Кашоги може да е бил премахнат в консулството в Истанбул
Откритият запис е изработен от смарт часовника на журналиста. Устройството е било синхронизирано с телефона на 59-годишният Хашоги, който останал в годеницата му.

Информацията не е публично доказана, въпреки че беше оповестена в няколко медии.

Тя беше публикувана, откакто саудитска делегация дойде в Турция за провеждането на взаимно следствие.

От кралството обаче отхвърлиха обвиняванията, че стоят зад изгубването на Хашоги. В първата публична реакция на министерско равнище министърът на вътрешните работи принц Абдул Азиз бин Сауд бин Найеф съобщи, че „ сведенията, които се популяризират към някаква заповед за ликвидиране на журналиста, са неистини и безпочвени твърдения”.
Турция получи позволение за обиск на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул Причината – следствието на събитията към изгубването на саудитския публицист Джамал Кашоги
Междувременно казусът удари по репутацията на Саудитска Арабия. Известни имена от медиите и бизнеса към този момент анулираха своето присъединяване на огромна конференция в Рияд този месец.

Американският президент Доналд Тръмп на собствен ред заплаши заплаши кралството със „ сурово наказание”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР