Нови разкрития изплуват около скандалния бизнесмен Миню Стайков, който вчера

...
Нови разкрития изплуват около скандалния бизнесмен Миню Стайков, който вчера
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ! Миню Стайков напивал с карнобатска ракия Меркел, Макрон и цялото европредседателство, после - преспивали в хотела на Арабаджиев

Нови разкрития изплуват към скандалния предприемач Миню Стайков, който през вчерашния ден беше задържан при акция на профилираната прокуратура. Алкохолният необут е бил главният снабдител на спиртни питиета по време на европредседателството, научи ПИК.

Бизнес империята на Минчо Стайков сама се похвали преди дни с реклама в редица вестници и онлайн издания, че Ангела Меркел, Еманюел Макрон, Себастиян Курц, Виктор Орбан, Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск, Антониа Таяни и останалите водачи от 28-те страни членки на Европейски Съюз са вдигнали наздравица с карнобатска ракия "Кехлибар ", която се създава в завода на алкохолния необут.

Именно Стайков е спечелил публичната поръчка за доставка на алкохол по време на формалните вечери през европредседателство.

Другият предприемач, който попадна в акциите на спецпрокуратурата, Веско Арабаджиев, също е намазал от българското европредседателство. Хотелиерът, който сега се търси от "Интерпол ", е обезпечил спането на гостите по време на европредседателството в своя хотел "Маринела ".

Така излиза наяве, че двамата предприемачи, които са упрекнати за присъединяване в проведени незаконни групи за пране на пари и продажби на акцизни артикули без бандерол, са прибрали сериозна сума пари около европредседателството.

Оказва се, че Меркел, Макрон и останалите ВИП посетители първо са вдигнали тостове с алкохола на Мино Стайков, а по-късно са преспивали в хотела на Ветко Арабаджиев.

След следващите разкрития към скандалните предприемачи, от ден на ден въпроси изникват по адрес на Лиляна Павлова.

Като министър на европредседателството тя ще би трябвало да изясни по какъв начин олигарси, разследвани за пране на пари и други закононарушения, са се облагодетелствали от европредседателството.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР