Нови противоепидемични мерки се въвеждат в столицата, обяви кметът Йорданка

...
Нови противоепидемични мерки се въвеждат в столицата, обяви кметът Йорданка
Коментари Харесай

Нови мерки в София: Учениците в моловете само с възрастен. ДКЦ-тата ще преглеждат за Ковид |

Нови противоепидемични ограничения се вкарват в столицата, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. От на следващия ден, 7 ноември, се не разрешава деца (непълнолетни) да посещават моловете без пълновръстен компаньон.

Решението е на Софийския действен щаб. Ситуацията е разисквана с управленията на моловете, които са съобщили, че имат сериознои усложнения в контрола на групите от младежи.

Създават се  „ зелени коридори “ за извършване на покупки на жителите над 65 година , които да посещават питателните магазини сред 10 и 12 ч на обяд .

В допълнение, столичните поликлиники (ДКЦ-та) към този момент ще преглеждат пациенти с грипоподобни признаци, с цел да облекчат експертите в лечебните заведения по време на епидемията.

Директорите на ДКЦ-а в границите на седмица би трябвало да обособят зони за клинични прегледи . Екип от доктор, здравна сестра или лаборант ще правят обзор и при потребност ще вършат кръвни проучвания и антигенен тест. Пациентът би трябвало авансово да е разговарял с персоналния си доктор, с цел да има направление за нужните проучвания.

Данните от последните десетина дни демонстрират спад от 100 000 пасажери на ден в метрото, регистрират още от Столична община.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР