Нови противоепидемични мерки по време на футболните мачове ще бъдат

...
Нови противоепидемични мерки по време на футболните мачове ще бъдат
Коментари Харесай

Зрителите по стадионите у нас трябва да са на 2 м един от друг

Нови противоепидемични ограничения по време на футболните мачове ще бъдат въведени по стадионите у нас поради растежа на заболелите от COVID-19. Те бяха обсъдени на среща сред спортния министър Андрей Кузманов, заместник-министрите на опазването на здравето доктор Александър Златанов и доктор Тома Томов, както и представители на Българския футболен съюз.

За момента не се планува ново затваряне на стадионите за фенове, само че наличието на аудитория ще бъде допустимо при съблюдаване на разстояние от две седалки сред почитателите, а в секторите без седалки – да не бъде допускана аудитория.

Предложено е да се забрани свободният вход на дуелите, като ентусиастите ще могат да влизат само против представянето на билети, пропуски или предложения, освен това най-късно до 15 минути преди началото на футболната среща. Изрично е изтънчено да се съблюдава отдалеченост от най-малко 2 метра сред феновете, като те към този момент ще са задължени да носят защитни маски от момента на влизане на стадиона до напускането му.

Не е ясно до каква степен ще бъдат спазвани тези ограничения, поради неглижирането на предходните, най-много от футболните агитки. По време на мачовете през предходната и актуалната година, на които са допускани фенове, ясно се виждаше, че маски не се носят, а предписанията за отдалеченост сред фенове не се съблюдават, като това минаваше съвсем без наказания, като се изключи финала за купата на България м.г. сред " Локомотив " (Пд) и " ЦСКА-София ", когато бяха санкционирани с 6000 лева уредниците на мача и компанията, направлявала влизането на публиката. Нещо повече - почитателите неколкократно изискваха с заявления да отпаднат възбраните за наличие на фенове на трибуните и даже плашеха с митинги. Най-често ултиматумите им бяха одобрявани по време на държавното управление на Бойко Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР