Нови протести бяха организирани в Чили в четвъртък, докато правителството

...
Нови протести бяха организирани в Чили в четвъртък, докато правителството
Коментари Харесай

Над 200 души ослепяха при протестите в Чили

Нови митинги бяха проведени в Чили в четвъртък, до момента в който държавното управление приготвя конституционна промяна в опит да постави завършек на демонстрациите, продължаващи от месец, съобщи ДПА.
Протестните шествия в Сантяго минаха спокойно, само че в град Валпараисо протестиращи, въоръжени с пръчки и камъни, влязоха в конфликти с полицията измежду облаци сълзотворен газ, заяви локална медия.
Президентът Себастиан Пинера анулира нарастването на билетите за метрото, което провокира протестната вълна, и разгласи други ограничения, като нарастване на минималната работна заплата и пенсиите, и нарастване на налозите за богатите. Но това не спря митингите и Пинера се видя заставен да одобри настояванията за конституционна промяна.
Правителството и опозиционните партии преговаряха в четвъртък, само че не съумяха да реализират единодушие по механизма за правене на новата конституция.
Протестите в Чили са съпроводени с принуждение, отбелязва ДПА и напомня, че над 20 души починаха, а стотици бяха ранени.
Асошиейтед прес цитира данни на основния медицински орган в Чили, съгласно които минимум 230 души са изгубили зрението си, откакто са били простреляни в очите по време на демонстрациите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР