Нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на

...
Нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на
Коментари Харесай

Телерик Академия с програми за деца и младежи четири града


Нови стратегии по цифрови науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград стартира Телерик Академия през февруари. Първата съставлява ново образование, което има за цел да помогне на учениците да развият основни цифрови умения и да се срещнат с специалностите на бъдещето отвън програмирането.

Приемът за стратегиите, които ще се организират в интервала февруари-юни 2018 година, към този момент е отворен. Обученията са разграничени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които наличието и методът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Заради високия интерес от претендентите в София ще се изисква прекосяване на входен изпит. Участниците получават документ за приключено образование в края на програмата.

 Телерик Академия с стратегии за деца и младежи четири града

Обученията по цифрови науки ще се провеждат по едно и също време в София, Габрово, Враца и Разград и не изискват предварителни познания в региона или изявен интерес към програмирането, акцентират от Телерик Академия. Участниците ще се приготвят за специалностите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други, и по какъв начин да се защищават от заплахите в интернет.

Програмата за разработка на игри е актуализирана и ще се организира в началото в София, а от есента и в други градове в страната. Обучението развива логическото мислене и творчеството на учениците, които усвояват основите на програмирането, до момента в който основават компютърни игри, изясняват основателите на курса.

Кандидатите от 4-7 клас е належащо да се записват на уеб страницата на Детската Телерик Академия, а гимназиалните възпитаници в 8-12 клас – на уеб страницата на Училищната Телерик Академия. Разширяването на мащаба и обсега на самодейностите става в партньорство с Фондация „ Америка за България “. Както и до момента те ще останат безвъзмездни.

„ Скоро над 90% от специалностите ще изискват цифрови знания. Дори и да не се занимават с програмиране, учениците би трябвало да могат да ръководят цифровите технологии, с цел да бъдат сполучливи експерти, бизнесмени и водачи, конкурентни на пазара на труда. Затова продължаваме да надграждаме към този момент одобрените ни начинания и да ги разширяваме с напълно нови стратегии, които да въоръжат идващите генерации с нужните познания и умения “, разяснява Петър Шарков, началник на младежките начинания на Телерик Академия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР