Нови проблеми се задават пред звездата ни в професионалния бокс

...
Нови проблеми се задават пред звездата ни в професионалния бокс
Коментари Харесай

Нови проблеми за Кобрата, този път не са свързани със Суши

Нови проблеми се задават пред звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев, като този път те не са свързани с държанието му по отношение на американската кореспондентка Джени Суши. Оказва се, че българинът може да бъде осъден от Атлетическата комисия на Калифорния, а успеха му над румънеца Богдан Дину - отнета.
 Джени Суши желае 600 000 $ от Кобрата
За това се похвалиха от щаба на Дину, които са оптимисти за развиването на нещата към подадената от тях тъжба. В нея те се оплакаха, че българинът е имал неспортсменско държание и желаят отменяне на резултата. Разглеждането на проблема ще бъде на 14 май, когато ще бъде гледан и въпросът с прословутата целувка на Кобрата с Джени Суши.

Ето какво твърди един от промоутърите на Дину, Сорин Флоря, пред prosport.ro, представен от Новспорт:

" Имаше прекалено много непозволени удари от българина. При това освен в последния рунд, само че и преди този момент. Реферът на кръга не отсъди вярно. Имаше даже запис, който за жалост някакси изчезна, на който се чува по какъв начин българинът споделя на съдията при едно от спиранията на мача да не не помни, че би трябвало да избави шоуто ".

Богдан Мушат стига доста по-далече и скандално разобличаване за диалога си с президента на комисията в Калифорния:
" Веднага след мача имах персонален диалог с президента на Атлетическата комисия на щата Калифорния. Той ми сподели, че не схваща за какво Дину въобще е станал от пода при един от нокдауните.

Каза ми, че в случай че е бил останал там, мачът е щял да завърши поради нерегламентиран удар и това деяние на Пулев е щяло да бъде взето поради. И съгласно него в най-лошия за нас случай тогава, изходът на мача е щял да бъде избран от резултата в картите на съдиите досега. А към този случай двама от тях посочваха безусловно тъждество и един беше дал леко преимущество на Пулев. Мачът си беше еднакъв отвред ".

" Такива каузи не се стартират, в случай че не си сигурен, че ще ги спечелиш. Нашите американски юристи са приготвили дебели папки с доказателства и сме спокойни и уверени в триумфа си ", прибавя Мушат.

Ако молбата на румънския щаб бъде задоволена, то резултатът от мача ще бъде анулиран. Това значи, че няма да се брои като победа на Кубрат Пулев в формалното му боксово досие. Румънците се надяват, че ще получат опция за реванш с българина и опцията да му лишават правото да се бие с Антъни Джошуа за международната купа в IBF.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР