Нови признания получиха днес тримата български участници в първото издание

...
Нови признания получиха днес тримата български участници в първото издание
Коментари Харесай

Нови отличия за българските призьори от първите Световни плажни игри в Катар


Нови самопризнания получиха през днешния ден тримата български участници в първото издание на Световните плажни игри. Спечелилата бронз Миглена Селишка и останалите на косъм от медалите Александър Бачев и София Георгиева бяха отличени от Български олимпийски комитет и от генералния му спонсор Първа капиталова банка за представянето си на приключилия преди месец в Катар световен състезателен конгрес под егидата на Асоциацията на националните олимпийски комитети.В дебютното издание на конкуренцията с

присъединяване на 97 страни Селишка се подреди трета в плажната битка в кат. 50 кг, а Георгиева остана шеста в кат. 60 кг Александър Бачев приключи 4-ти в дисциплината кайт фойл рейсинг.

На церемонията през днешния ден спортистите бяха поздравени от ръководителя на БОК Стефка Костадинова, която им благодари за представянето и им пожела нови триумфи. С топли думи към присъстващите се обърна и изпълнителният шеф на FiBank Чавдар Златев, който съобщи, че един от целите на банката си остава мощната поддръжка за българския спорт. На награждаването участва и президентът на Българска федерация битка Христо Маринов.

Сред отличените бяха и треньорите Петър Касабов (на Селишка и Георгиева) и Виктор Жеков (на Бачев). Състезатели и наставници получиха специфични сребърни юбилейни монети, отдадени на Годината на прасето, часовници Garmin с РayWatch функционалност и възпоменателни дипломи за присъединяване им в първите Световни плажни игри. От името на наградените благодари Петър Касабов, който съобщи, че всяка поддръжка за българския спорт е скъпа и вдъхва убеденост на състезатели и треньори при подготовката и представянето им в огромни шампионати.

Селишка взе участие с " уайлд карт " в Доха, откакто от БОК издействаха две наши състезателки да има в шампионата по плажна битка. Родно наличие на игрите не бе планувано, с цел да не се натоварват финансово федерациите ни. Въпреки че не взе отличие, 22-годишният софиянец Александър Бачев предивзиха възторг със мощното си показване, като по пътя до финала изпревари сърфисти от мощните школи на Нова Зеландия, Уругвай, Съединени американски щати. На Олимпийските игри в Париж през 2024-а дисциплината кайт фойл рейсинг ще бъде олимпийска и Бачев занапред е окуражен да покаже същинските си благоприятни условия във френската столица. Треньор на гения, който преди месец приключи магистратура по физика в Мюнхен, е Виктор Жеков – татко на звездата ни в сноуборда Александра Жекова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР