Нови препоръки на Европейската комисия към България за подобряване на

...
Нови препоръки на Европейската комисия към България за подобряване на
Коментари Харесай

ЕК отправи нови препоръки към България за подобряване на икономическата среда

Нови рекомендации на Европейската комисия към България за възстановяване на икономическата среда. Основните са свързани с възстановяване на събираемостта на налозите в бранша на горивата и пазара на труда, увеличение на надзора в застрахователния и банковия бранш и увеличение на вложенията в науката. Препоръките са свързани с доклада на последното шестмесечие в целия евросъюз.

България остава измежду страните с най-ниски приходи - над 32,8% от популацията е в риск от обществено изключване. Разликата сред приходите на най-богатите и най-бедните също е измежду най-големите в Евросъюза - 7,7 пъти, регистрира Брюксел.
Валдис Домбровскис, зам. -председател на Европейската комисия: Европейската стопанска система е в доста по-добро положение от това, в което я заварихме, седем години непрестанен напредък, вложенията са възобновени, обществените финанси порастват, заетостта е на рекордни равнища, основани са към 12 милиона работни места. За страдание тези цифри не са годни за всички страни в общността, някои от европейските страни не съумяха да се възползват от положителните стопански години - да основат нужните финансови буфери и да създадат нужните промени.
Общо отправените рекомендации към България са 31 и засягат основно икономическата и обществената политика. Специално внимание Европейската комисия обръща на неналичието на задоволително вложения в просвета, незадоволително положителното обучение, забележителния брой на децата, които напущат учебно заведение.

Пиер Московиси, еврокомисар по икономическите и финансови въпроси: Днес комисията би трябвало да направи спомагателни старания, с цел да бъдат отстранени някои неприятни практики от стопанската система и обществото ни. Нашите рекомендации са твърдо за по-големи ограничения против прането на пари в някои страни като Дания, Естония, Латвия, България, Малта и Швеция.
Освен това, усещане на комисията са създали бавните промени в обществения бранш, неприятното ръководство на държавните компании и бавното осъществяване на задачите за реализиране на енергийна успеваемост. Брюксел предлага на България за ускори контрола в банковия и застрахователния бранш, да в профил забавянето при създаване на трансевропейските жп трасета и пътища и да усили парите за опазване на здравето.

Специална част в този отчет от европейската комисия е обвързвана с нередностите в застраховката зелена карта и забавянето при приемането на системата за насърчаване на изрядните водачи бонус-малус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР