Нови предизвикателства търсят нови отговори в целия автомобилен бранш. Със

...
Нови предизвикателства търсят нови отговори в целия автомобилен бранш. Със
Коментари Харесай

Новият SUV Peugeot 2008

Нови провокации търсят нови отговори в целия авто отрасъл. Със своята 208-годишна история Peugeot умерено следва задачите си в ерата на енергийния преход.

Нашата вълнуваща визия за бъдещето се затвърждава от новия SUV Peugeot 2008. Той демонстрира, че технологиите и удоволствието вървят ръка за ръка, и че един автомобил има силата да удивлява. Той трансформира пътуването в странствуване и предлага на всеки подвижността, от която се нуждае. Новата кола се нарежда в сърцето на компактния SUV сегмент. Той е отражение на това, което носи триумфа на PEUGEOT през днешния ден: одобряване посредством дизайна и разграничение посредством нововъведенията и технологиите.

ЕКЗАЛТИРАЩИЯТ SUV - С мощен и характерен жанр, новият 2008 Peugeot SUV е обект на предпочитание. Той реализира упоритостта да отгърне нова забележителна страница в историята на SUV колите на Peugeot и е изцяло в актуалната стилистика на марката, като в същото време разкрива своя лична характерност.

Балансираните линии и общите пропорции са на SUV модел с отвесно предно стъкло, което прави предния похлупак по-хоризонтален и основава мощна каросерия. Автомобилът е идеално уравновесен, мощен и убеден.

Със наложителните детайли и със своя лична еднаквост, предната част съдържа гордо ситуирана, отвесна решетка (в цвета на каросерията при електрическите версии), завършен челен похлупак и LED дневни светлини, които избледняват под предните фарове, с цел да се появят още веднъж изпод. Дръзкият профил незабавно улавя погледа с разнообразни триъгълни линии. Резултатът е витален, отсечен жанр, представляващ същински софтуерен героизъм във формоването на детайлите: в никакъв случай страничната част на автомобила не е имала толкоз размер! Тези линии свършват при задната врата и реализират обща еднородност.

Стилът е стабилен, още повече с огромните колела (690 mm), които идеално изпълват арките. 18-инчовите джанти имат добавени вложки, които носят две преимущества: по-лесна персонализация и доста понижаване на масата: 4 кг за всички колела.

Видимо по-високо качество и грациозност демонстрират черната обшивка на тавана в два тона Black Diamond и ситопечатаната C-колона при версиите GT Line и GT.

Атлетична, с висока междинна линия, задната част съдържа светлини, свързани от черна лента и двоен шумозаглушител при моторите PureTech 130 или 155 к.с. и BlueHDi 130 к.с.

Изразителна както постоянно, светлинната идентификация с 3 LED следи от „ нокти “ участва още веднъж. Независимо дали денем или през нощта, ще я видите в задната част на всички версии и на предните фарове на версиите от високите равнища на съоръжение. В взаимозависимост от пазара предните фарове употребяват LED технология при всички равнища на съоръжение.

Освен нормалните цветове се оферират впечатляващи и отличителни екстериорни нюанси, с цел да прибавят още повече цвят към стила:

- Elixir Red, с обагрен лак, с цел да подчертае дълбочината и цвета на нюанса,

- Vertigo Blue, три пласта за супер блестящо покритие,

- Fusion Orange, нов цвят металик, извънреден за новия SUV PEUGEOT 2008.

Цветовете и материалите са деликатно подбрани, ловко комбинирайки благородни материали и истински нюанси.

- изящната дискретна украса на бордното табло в цвят Orange (при Active) или Blue (при Allure),

- техническа усъвършенстваност и прохлада участват във версията Allure с съвременна светлосиня тапицерия „ Urbanoïd “,

- динамичните версии GT Line оферират по-тъмна среда, подчертана от цветаAdamite,

- изискани и търсени, версиите GT/e-2008 GT комбинират Alcantara®, кожа и тексил. В цвят Adamite с декоративни шевове в цвят Black onyx при GT версиите, тапицерията от Alcantara® е в зелено и синьо с извънредни шевове Greval Grey® при версиите PEUGEOT e-2008 GT.

Уютният интериор е декориран при версиите GT Line и GT с ярки украшения в 8 цвята, които могат да бъдат избирани от сензорния екран.

Свободното пространство при задните седалки (нов връх за новата CMP платформа) дава повече шир в новия Peugeot 2008. Дължината от 4,30 м и междуосието от 2,60 м му дават комфортен размер на багажника от 434 л (VDA V210), без значение от мотора, в това число при 100% електрическата версия! Модулността е обезпечена от пода с две позиции (според версиите), който обезпечава на практика равна основа, когато се сгъне задната седалка.

С многообразие от нови места за предпазване на движимости, ще можете да държите на разположение всичко, от което се нуждаете. В допълнение към обичайните отделения във вратите и жабката, има обилно пространство за предпазване на движимости под централния подлакътник и още едно пред лоста за предавките. По-дискретно пространство е ситуирано на дъното на централната подпора. Там се намира и доста комфортната зона за индукционно зареждане с похлупак, който в отворено състояние интелигентно придържа смарт телефон. Пътниците ще се радват и на купе, изпълнено със слънчева светлина, с помощта на опционалния панорамен покрив, предлагащ необятен панорамен отвор. Отварянето му на открито резервира пространството за хората откъм гърба.

Peugeot i-Cockpit® продължава да се базира на същите съществени правила и предлага безупречна ергономичност за пробуждане на всички сетива: стилен волан за по-добро ръководство, огромен HD сензорен екран, и в този момент новаторско 3D бордно табло на равнището на очите, обичан на нашите клиенти и присъстващ в 5 милиона автомобила PEUGEOT по света, той е напълно нова интерпретация, която в този момент оборудва Peugeot 2008 SUV.

Информацията е позиционирана в полезрението на лидера. Според версията инструменталният клъстер на Peugeot i-Cockpit® 3D я прожектира като холограма. Индикациите са динамични и анимирани: те се доближават към очите според от степента на значение или неотложност и по този начин усилват реактивността с към половин секунда.
Представен с новия Peugeot 208, Peugeot i-Cockpit® 3D е същинска иновация, за първи път в сегмента. Той усъвършенства шофирането във всяко отношение: равнището на успеваемост, четимост и сигурност е по-високо от всеки път.

Сензорният екран може да бъде 10 инча съгласно версията и се управлява посредством сензорни бутони ситуирани до лостчетата за превключване. Прецизността и достойнство изобилстват на борда. Освен за зрението, е положена изключителна грижа и за осезанието, с използването на изтънчени и приятни материали като Alcantara® или кожа Nappa®. Панелите на вратите и вложките на бордното табло имат „ карбонов “ тип, до момента в който ръководството на скоростната кутия EAT8 е 100% електрическо ( "shift and park by wire "), позволяващо лесна и интуитивна работа. То е допълнено от лостчета на кормилото, с цел да може лидерът да поема надзор бързо, когато е належащо.

Като копилоти в всекидневието, смарт телефоните също ще участват в новия 2008. Тяхната информация ще бъде интегрирана в централния екран, с помощта на MirrorScreen съгласуемост, включваща протоколите за съгласуваност MirrorLink™, Apple CarPlay™ и Android Auto™.

Освен зоната за индукционно зареждане, са налични до 4 USB врата съгласно версията (два начело, в това число USB-C и два отзад). Маршрутите ще бъдат усъвършенствани със обвързвана 3D навигация TomTom® Traffic, която дава положението на трафика в действително време и преизчислява маршрутите автоматизирано. Водачът ще бъде осведомен също за рискови зони, близки забавни места и има ревизирано гласово ръководство.

И най-големите меломани ще бъдат удовлетворени. Разработена взаимно с френските експерти по висококачествени аудиосистеми FOCAL®, hi-fi аудиосистемата на новия SUV Peugeot 2008 е резултат от работа над 3 години. Вече присъстващо в hi-fi версиите на PEUGEOT 3008, 5008 и 508, това първокласно съоръжение в този момент е налично с новия SUV PEUGEOT 2008. В допълнение към оптималното акустично систематизиране 10-те високоговорителя употребяват технологии, нормално непокътнати за патентованите съоръжения на FOCAL®: 4 алуминиеви туитъра с извърнат купол, четири тонколони Polyglass с размер 165 мм, 1 централен високоговорител Polyglass и субуфер с тройна намотка „ Power-FlowerTM “. Те са свързани с 12-канален 515-ватов усилвател, осигуряващ детайлна и динамична музикална среда.

Базиран на новата ефикасна модулна платформа CMP (Common Modular Platform), новият SUV Peugeot 2008 е мултиенергиен автомобил. Той предлага свободата на избор на вида задвижване съгласно потребностите и метода на потребление: 100% електрически, бензинов или дизелов.

За шофиране по личен избор той предлага селектор за режима на шофиране съгласно версията: „ Eco “, „ Normal “ и „ Sport “.

За още по-далечни пътувания опционалният Grip Control ще бъде обвързван с функционалността Помощ при придвижване по надолнище (HADC), с цел да управлява идеално и безвредно автомобила и неговата траектория по стръмни скатове.

Икономичността беше основата в създаването и всички мотори получават управляеми отвори за входящ въздух, джанти с ориентиран въздушен поток и даже аеродинамична долна част на каросерията – всичко за следен въздушен поток и надлежно усъвършенстван коефициент на въздушно противодействие.

Гамата е налична с 4 равнища на съоръжение: Active, Allure, GT Line и GT, всички със 100% електрическа, бензинова или дизелова версия.

Тъй като електрическото може да е магическо, този първи електрически SUV Peugeot прави допустимо постигането на един нов свят на чувства. Със 100% електрическо задвижване лидерът ще се наслаждения на самоуверени благоприятни условия в цялостна тишина на работа и без трептения. Това наслаждение е съпроводено от свободата на напредване в градските центрове и даже в зелените зони с стеснен трафик.

Двигателят с мощ 100 kW (136 к.с.) и неотложно реализиране на въртящ миг от 260 Нм обезпечава елементарно всекидневие във всички обстановки. Батерията с висок потенциал от 50kWh обезпечава пробег до 310 км според новия стандарт WLTP. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден потенциал.

Извеждането на енергийния поток на централния екран както и на Peugeot i-Cockpit® 3D инструменталния панел е дидактично и прави елементарно и интуитивно разбирането по какъв начин работи веригата на задвижването.

Има два интуитивни режима за възобновяване на силата по време на прекъсване. Достъпът до тях се реализира от лоста за промяна на предавките:

- Drive ( "D "), възобновяване е общоприетоо, за шофиране сходно на бензинов или дизелов автомобил

- Brake ( "B "), възобновяване разрешава понижаване на скоростта непосредствено от педала на газта

Батериите са оптимално ситуирани в пода, което подсигурява, че изборът на електрическа версия няма да повлияе на индикаторите на новия SUV Peugeot 2008. Това разрешава същото пространство на интериора и размер на багажника като при версиите с мотори с вътрешно горене.

Превърнало се в емблема на Peugeot, динамичното държание на новия SUV PEUGEOT e-2008 бе обект на изключително внимание и обезпечава наслаждение на пътя и зад кормилото, сравнимо с това при бензиновите и дизеловите версии. Задвижващите оси са приспособени и разпределението на тежестта е оптимално.

Времето на зареждане зависи от наличната мощ:
- 16 часа за цялостно зареждане от контакт Legrand® Green Up™ с предоставения заряден кабел,
- сред 5:15 часа и 8 часа за цялостно зареждане с WallBox (трифазна 11 kW или еднофазна 7,4 kW)
- 30 минути за възобновяване на 80% от батерията със 100 kW публични зарядни станции; температурната регулация на батерията прави допустимо потреблението на такива зарядни станции.
- Програмируемото отсрочено зареждане е налично от навигационния екран или от вашия смарт телефон с приложението MyPeugeot®. Това ви разрешава да стартирате и да спирате зареждането когато и да е, както и да проверявате статуса на заряда отдалечено.
- За най-високо равнище на температурен комфорт е създадено особено съоръжение:
- 5 kW нагряващ резистор, обезпечаван от задвижващата батерия, който обезпечава отопление на купето,
- термопомпа и автоматизирано контролиране на температурата в купето за гарантиране на равнище на комфорт, еквивалентно на това във версиите с мотори с вътрешно горене. Системата е подобаваща за усъвършенствана консумация на сила,
- прелестно подгрети седалки (според версията),
- предварителна климатизация, програмируема от сензорния екран или отдалечено с приложението за смарт телефон MyPeugeot®, за стопляне на купето преди тръгване.

Новият SUV Peugeot e-2008 има завладяващи елементи, които акцентират електрическия му темперамент:
- бляскав двуцветен Лъв, чиито отблясъци се трансформират сред зелено и синьо според от зрителния ъгъл,
- характерен монограм „ e “ на предните калници и на задната врата,
- елегантна предна решетка в цвета на каросерията,
- извънредна тапицерия на седалките от Alcantara© в цвят Greval Grey на e-2008 GT,
- и най-после прекарването на борда е допълнено от характерен за електрическата версия екран на 3D инструменталния панел както и на сензорния екран.

В сходство с най-новите стандарти Euro 6, моторите с вътрешно горене са оборудвани с най-новите софтуерни достижения на PEUGEOT и всички са оборудвани със система Stop&Start и филтър за твърди частици. За още по-голяма лекост и комфорт при шофиране някои от тези мотори могат да бъдат свързани с най-новата 8-степенна автоматизирана скоростна кутия (EAT8).

Бензиновите мотори са структурирани към 3-цилиндровия, 1,2-литров мотор и придържане към стандарта Euro 6d: PureTech 100 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 или EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 (само за GT).

За дизеловите мотори предлагането е 4-цилиндровият, 1,5-литров мотор (Euro 6d-temp стандарт при лансирането): BlueHDi 102 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8.

Някои мотори ще бъдат приспособени към пазарите, където регламентите за отбягване на замърсяването и за качеството на горивото са характерни.

SUV с световно предопределение, новият SUV Peugeot 2008 ще бъде стартиран в края на 2019 година. Производството ще се реализира във Виго за Европа и Ухан за Китай.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР