Нови правила за управление на етажната собственост подготвя Министерството на

...
Нови правила за управление на етажната собственост подготвя Министерството на
Коментари Харесай

Нови правила за етажната собственост

Нови правила за ръководство на етажната благосъстоятелност приготвя Министерството на районното развиване и благоустройството. До 15 април т.г. на е-поща могат да се изпращат оферти, експертни отзиви и мнения за промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност.

Ще бъдат преразгледани разпоредбите за образуване на дължимите суми за поддържане на общите елементи. Промените ще имат за цел и да уточняват правата на общото заседание и отговорностите на притежателите.

Предвиждат  се повече права и отговорности на локалните управляващи в контрола по използването на закона. Има концепция и да се разграничи регулирането на етажната благосъстоятелност от друг темперамент – здания със смесено предопределение, комплекси от затворен вид, ваканционни комплекси.

На уеб страницата на районното министерство в секция „ Жилищна политика “, подсекция  „ Етажна благосъстоятелност “ са оповестени получените към този момент оферти от Национално съдружие „ Недвижими парцели “, Българската фасилити мениджмънт асоциация и Фондация „ Асансьорна сигурност “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР