Нови пощенски марки и плик с печат с гербовете на

...
Нови пощенски марки и плик с печат с гербовете на
Коментари Харесай

Пуснаха в употреба пощенска марка с герба на Сливен 

Нови пощенски марки и плик с щемпел с гербовете на общините Сливен и Крумовград бяха валидирани от Министерството на превоза и известията. Филателното издание е второ на тематика „ Българска градска хералдика. Пускането им бе маркирано с гала по валидиране в Крумовград, на която участва секретарят на община Сливен Валя Радева.

„ Радвам се, че нашият герб е на пощенска марка, тъй като мисля, че не е отминало времето на обичайното писмо и сливенският знак ще има опция да пътува в страната, а за какво не и по света “, сподели тя.



Автор на сливенския герб е Евгени Вълев, като в настоящия му тип е признат през 1996 година Символът показва неговата еднаквост и връзката на обичаи - минало и настояще. Гербът има форма на готически триъгълен щит. Върху него са изобразени - конник с тръба и Стария бряст. Венечно върху щита е ситуирана зидова корона с пет зъбера. Гербът участва като детайл от знамето и печата на град Сливен. Гербът на община Крумовград е основан от Кирил Гогов и признат като подобен през 1998 година Основният детайл е конят, изобразени са тополовите листа на Крумовград, както и крепостни стени.

Авторътна листа с двете марки доцент доктор Ненко Атанасов сподели, че изборът на двата герба не е инцидентен, тъй като малко общини имат красиви гербове с високи художествени качества. Домакин на събитието беше кметът на Крумовград Себихан Мехмед.

Новите марки са отпечатани в тираж от 5 500 броя.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР