Нови политики в туризма ще обсъждат днес край Варна представители

...
Нови политики в туризма ще обсъждат днес край Варна представители
Коментари Харесай

Обсъждат нови политики за туризма до края на летния сезон

Нови политики в туризма ще разискват през днешния ден край Варна представители на туристически сдружения и националните курорти. На срещата ще участва и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Варна

Единственият плаж в област Варна, самостоятелен за природосъобразен туризъм е " Бяла - Карадере ".

22 други в региона пък останаха без концесионер през това лято. През почивните дни обаче там е цялостно с туристи. Хората ги избират, с цел да не заплащат за шезлонг и чадър на охраняемите плажове.

Отливът тормози хотелиерите по Черноморието, които чакат сезона да остане слаб до края на лятото.
Ивелина Попова - хотелиер: За страдание, не се чака да надскочим миналогодишните числа. Причината е сложна. Не бих желала да стартира с това, че нашият артикул не е доста съпоставим с нашите съперници. Фалитът на един от огромните превозвачи се отрази много съществено на опцията на туристите да пътуват насам.
Проблем за дребните общини и през това лято е свободното къмпингуване. Недобросъвестни водачи постоянно стопират с колите си върху пясъчни дюни.
Стоян Пасев - регионален шеф на Варненска област: Има много сигнали за палатки, през уикенда са множеството сигнали. Естествено, когато отидем на инспекция през седмицата няма палатки. Липсата на инфраструктура, канал, вода, път съответен прави сложни наемането на плажа чартърен. Указателни табели повече и да разчитаме на съвестта на хората, друго не може да се направи.
Един от методите за справяне с казуса е основаването на туристическа полиция, която да следи за нередностите по плажната линия през лятото. Служителите ще бъдат наети от Министерството на туризма. Очаква се финансиране.
 Автомобили паркират върху дюните на плажа край Шкорпиловци Автомобили паркират върху дюните на плажа край Шкорпиловци
Зрители на Българска национална телевизия алармираха за погрешно паркирани коли върху дюни на плажа край варненското село Шкорпиловци. При инспекция на място, наш екип...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР