Нови по-строги правила за карането на електрически тротинетки в градски

...
Нови по-строги правила за карането на електрически тротинетки в градски
Коментари Харесай

Какви са новите правила за електрическите тротинетки в Бургас?

Нови по-строги правила за карането на електрически тротинетки в градски условия разискват от общински съветници в Бургас. Причината са зачестилите тъжби от жители. В същото време, преди летния сезон, полицията ускорява контрола в пешеходните зони.

Борислав е един от младежите, които се придвижват с електрическа тротинетка в града. Учи във Френската гимназия и я употребява, с цел да върви на учебно заведение.

По думите му най-честият проблем при неспазването на разпоредбите измежду младите, е че не са осведомени с тях преди всичко. 

 Полицията в Сливен ще следи за извършители върху тротинетки и колела Тази сутрин 2 мин. Полицията в Сливен ще следи за извършители върху тротинетки и колела  Правилата за тротинетки в София: 50 лв. санкция, в случай че караме по пешеходни зони и паркове България 2 мин. Правилата за тротинетки в София: 50 лв. санкция, в случай че караме по пешеходни зони и паркове  Референдум във Франция: Парижани вземат решение да се забранят ли електрическите тротинетки Светът 1 мин. Референдум във Франция: Парижани вземат решение да се забранят ли електрическите тротинетки  Полицията в Сливен ще следи за извършители върху тротинетки и колела Тази сутрин 2 мин. Полицията в Сливен ще следи за извършители върху тротинетки и колела  Правилата за тротинетки в София: 50 лв. санкция, в случай че караме по пешеходни зони и паркове България 2 мин. Правилата за тротинетки в София: 50 лв. санкция, в случай че караме по пешеходни зони и паркове  Референдум във Франция: Парижани вземат решение да се забранят ли електрическите тротинетки Светът 1 мин. Референдум във Франция: Парижани вземат решение да се забранят ли електрическите тротинетки

„ С помощта на община Бургас предишното лято започнахме една разяснителна акция за разпоредбите за придвижване от водачи на самостоятелни електрически транспортни средства. Тази година продължаваме със същата акция “, споделя гл. инсп. Пламен Николов от ОДМВР-Бургас.

„ От началото на годината нарушаванията на водачи на самостоятелни електрически транспортни средства са 36 броя. Целта на контрола не е глобата, а по-скоро предварителната защита, с цел да не допуснем произшествия при водачи на подобен вид транспортни средства и пешеходци “, добави още той.

За ръководство на електрическа тротинетка в пешеходна зона санкцията е 50 лева А лекари предизвестяват и за заплахата от неразумното каране и неспазването на разпоредбите. 

„ Гражданите би трябвало да бъдат доста по-внимателни в това, което вършат. Те не употребяват каски, не употребяват наколенки и едно рухване за жалост води и до съдбовни последици. Миналото лято имахме над 10 случая, по-голямата част от тях бяха деца. Всички бяха излекувани в болничното заведение, само че имаше такива със счупвания и пострадвания на черепа “, сподели доктор Светослав Тодоров

Една от задачите на новите нардеби е по-специално за тротинетките чартърен, споделя Йордан Вълев, член на транспортната комисия в общински съвет Бургас.

„ Тротинетките чартърен имат всички GPS устройства и там скоростта може да се управлява през софтуера. За тези, които са за персонална приложимост, благосъстоятелност на физически лица – все още разчитаме на будната съвест на жителите “, споделя той.

Новите оферти ще бъдат разисквани на идната сесия на общински съвет.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР