Нови, по-строги изисквания влизат в сила от юли тази годинаОт

...
Нови, по-строги изисквания влизат в сила от юли тази годинаОт
Коментари Харесай

Google ще блокира натрапчивата реклама

Нови, по-строги условия влизат в действие от юли тази година

От лятото на тази година блокирането на реклами от страна на Гугъл ще стане по-строго и с по-широк географски обсег (източник: CC0 Public Domain)

От 9 юли тази година Гугъл ще стартира да блокира натрапчиви и нездравословни реклами, които пречат на възприемането на уеб наличие на десктоп компютри и мобилни устройства, заяви блогът на плана Chromium.

Новата система на Гугъл се преглежда като опция на по-агресивните решения за блокиране на реклами, които на процедура отстраняват всякаква реклама, без значение дали е допустима или не.

Технологията за блокиране се появи в браузъра Chrome още през февруари 2018 година, само че досега тя работи изборно – единствено в някои страни. Основните старания бяха ориентирани към разпространение на правилата на оформяне на добросъвестните реклами посредством докладите Ad Experience Report, където се появява информация за проблеми в съответни уеб сайтове.

От лятото на тази година блокирането от страна на Гугъл ще стане по-строго и с по-широк географски обсег, отвън рамките на Съединени американски щати и Европа. Ако притежателите на уеб сайтове пренебрегват условията на Гугъл, системата ще блокира всички реклами, а освен проблематичните блокове.

За неприемливи рекламни детайли на десктоп компютри се смятат:

В мобилните системи описът наподобява по този начин:

В момента към 70 издатели от 27 страни, виновни за към 300 домейна, са привели своите уеб запаси в сходство с новите условия на Гугъл.

 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР