Нови пешеходни мостове ще бъдат изградени над река Тунджа в

...
Нови пешеходни мостове ще бъдат изградени над река Тунджа в
Коментари Харесай

На сесия в Ямбол дадоха зелена светлина на бюджета за 2024 г.

Нови пешеходни мостове ще бъдат построени над река Тунджа в Ямбол. Предвижда се те да са в региона на „ Белянката “  и в жилищен комплекс „ Златен рог “. 

За феновете на спорта и на колоезденето в града се залагат средства за създаване на велоалея от кръстовище „ Трите вятъра “ до Обходен път Юг. 

Това стана ясно на постоянна сесия на локалните депутати в Ямбол. Те гласоподаваха новия бюджет на града, който е в размер на 126 634 535 лв.. Нови основни улици, ремонт на инфраструктурата, кръгово кръстовище и още значими планове ще зарадват ямболци до края на 2024 година. 

Няма нарастване на локалните налози и такси, а покачването в личните доходи се дължи на основаната по-добра организация за събираемост през последните 4 години.

18 603 538 лева е сумата на плануваните финансови разноски с голям брой значими за всички квартали на Ямбол обекти. 

Предвидени са средства за съществени поправки в размер на над 6 800 000 лева За създаване на инфраструктурни обекти и нови дълготрайни активи са заложени над 11 500 000 лева Това стана ясно при приемането на бюджета на града.

На съвещанието болшинството от общинските съветници поддържаха предлагането на техни сътрудници да бъдат планувани 20 хиляди лв. за планиране на пътно кръгово кръстовище на ул. „ Димитър Благоев “ и ул. „ Преслав “.



Отпуснатите целеви 15 699 300 лева от държавния бюджет са разпределени за пътно кръгово кръстовище на бул. „ Димитър Благоев “ и ул. „ Жорж Папазов “ до някогашната стоматологична поликлиника; за създаване на асфалтова улица с автобусна спирка в региона на новата болница; за главен ремонт на ул. „ Преслав “ от ул. „ Акация “ до околовръстен път- Изток, улиците „ Кара Кольо “, „ Стефан Стамболов “ и „ Стефан Караджа “, оповестяват от пресцентъра на Община Ямбол.

Реконструирана ще бъде и улица „ Георги Гарабчи челник “, планува се също и рехабилитация на алеята от бул. „ Димитър Благоев “ до Обходен път- Изток.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР