Нови опити за измама с фалшиви глоби за паркиране. Те

...
Нови опити за измама с фалшиви глоби за паркиране. Те
Коментари Харесай

Увеличават се опитите за измама с COVID-19

Нови опити за машинация с подправени санкции за паркиране. Те са засечени в кварталите " Надежда " и " Люлин ". Как още може да бъдем излъгани в изискването на рецесия вижте в идващия репортаж.

Част от колите в " Надежда " осъмват с санкции за погрешно паркиране. Оказва се подправени.

Глобите-примамки се слагат на забележими места - нормално това е предното стъкло на автомобила. Разполагат и с щемпел от Столична община.

Фигурират още банкова сметка за събиране на глобите и автограф на кмета. Опитана да бъде санкционирана от измамниците е и Деница. Усъмнява я размера на глобата.

„ 150 лв. в случай, че съм чувала, че до 50 лв. варира една санкция. Виждала съм санкции и фишове, които нямат нищо общо с този лист. 100% съм уверена, че има хора, които ще се вържат на това и ще отидат да заплатят сумата “, сподели Деница.
Разпространяват подправени уведомления за санкции за погрешно паркиране в София Столичани са получили бележки на колите да заплатят глоба от 150 лева
С пост в обществените мрежи предизвестява за фалшификатите. Оттам схващат за схемата и от Общинска полиция.

„ Уведомления, които са подправени, имат автограф на кмета и щемпел на общината. Нашите уведомления няма потребност да имат автограф на кмета и щемпел на общината “, съобщи гл. инсп. Кирил Лозанов, шеф на „ Общинска полиция “.

Нашите санкции с фиш са минимално 20 лв., оптимално – 50, добави той.

COVID-19 е и най-ползваният способ да бъдем излъгани в интернет.

„ Използвайки страха, можем да накараме хората да реагират неуместно. В момента са извънредно съвременни тези карти, даш бордове за разпространяване на болестта. В момента, в който инсталираме такова приложение, ни отпътуват юзърнейми, пароли за ел. банкиране и всичко “, изясни Станислав Атанасов, специалист по киберсигурност.

Сайтове-двойници на Международната здравна организация също смъкват персонална информация.

„ Линкът звучи нещо от сорта на " Ако побързате, може да предотвратите болест. За да прочетете, цъкнете на този уебсайт " и ви се споделя " въведете си юзърнейма, мейла, паролата, с цел да е наличен документът “, добави Станислав Атанасов.

Ако получите линк, от който и да е чужд - не го отваряйте поучават експертите.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 359 13 8 17 Света 752288 28898 36207 158697 Заразени* Нови Починали България 359 13 8 Света 752288 28898 36207
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР