Нови ограничители, чийто обем е два пъти по-малък от тези,

...
Нови ограничители, чийто обем е два пъти по-малък от тези,
Коментари Харесай

Вижте новите ограничители по ул. Граф Игнатиев

Нови ограничители, чийто размер е два пъти по-малък от тези, станали известни като перките на акули по ул. " Граф Игнатиев " бяха показани през днешния ден.
500 ограничители във формата на призма ще маркират трамвайния път по ул. „ Граф Игнатиев”. Следващите дни ще бъдат инсталирани първо 250 от тях, а през идните седмици – останалите. До слагането на всички ограничители, в секторите, в които следва монтажът им, ще има краткотрайна сигнализация от така наречен бализи. От общината изясняват, че тяхната цел е да увеличи вниманието на пешеходците в региона на трамвайните линии, защото ул. „ Граф Игнатиев” към този момент няма да има тротоари и е първата в града със споделено пространство сред минувачите и публичния превоз. Ограничителите ще са на разстояние 3,40 м. каквато е нормата за сигурност.
Разликата сред новите ограничителите и тези, които провокираха реакции, съгласно основния проектант на София Здравко Здравков е забележителна.
" Тези призми са понижени като габарит от 40 на 18 см. определен е метод на слагане по този начин, че преди всичко да се обезпечи критерият сигурност. Водещата постоянно е била сигурността, по тази причина слагането на призмите ще бъде ситуирано паралелно на придвижването на трамвая и на пешеходците, тъй че да не дава опция хора, които просто не внимават да бъдат препънати в тези дребни ограничители ", изясни той.
" Тези, които предстоят да бъдат инсталирани мисля, че мъчно ще бъдат асоциирани с нещо отрицателно ", уточни проектанта проектант Иво Пантелеев и добави, че се понижават като размер на 50%.
Вижте ограничилите от близо и надалеч в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР