Нови ограничения планира да въведе Гърция веднага след празниците. На

...
Нови ограничения планира да въведе Гърция веднага след празниците. На
Коментари Харесай

От Нова година нови ограничения в Гърция

Нови ограничавания възнамерява да вкара Гърция незабавно след празниците. На този стадий управляващите имат намерение да затворят заведенията, макар че специалисти настояват държавното управление да наложи неотложно рестриктивните мерки. Лекари предвиждат до 20 000 инфектирани дневно в първата седмица на новата година.

Специалистите от Съвета за надзор на пандемията упорстват държавното управление да наложи нов пакет от ограничавания, с цел да овладее бързото разпространяване на разновидността Омикрон.

За 4 дни единствено в област Атина 10 пъти са се усили случаите на инфектирани с новия вид, съобщават лекарите, представени от БНР.

Очаква се държавното управление да затвори нощните заведения от 3 януари, да забрани аудитория на спортните срещи и евентуално да усили санкциите за нарушавания на ограниченията. Засега неносене на маска на открито се глобява с 300 евро. Само за една вечер затвориха 4 нощни заведения за допускане на клиенти без документи. Полицията заяви за 55 000 инспекции за денонощие.

Гърция е на 9-о място измежду европейските страни по брой на умряли дневно и на 13-о по равнище на новозаразени, оповестяват медиите, цитирайки информация на Световната здравна организация.

Не се разисква смяна в пропускателния режим за влизане в страната. При прекосяване на границата се изисква негативен тест, а влезлите от чужбина се тестват още веднъж на втори и четвърти ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР