Нови обвинения се очакват по корупционната афера в столичния район

...
Нови обвинения се очакват по корупционната афера в столичния район
Коментари Харесай

Очакват се нови обвинения по корупционната афера в столичния район Младост

Нови обвинявания се чакат по корупционната спекулация в столичния регион " Младост ". Това оповестява Националното радио, базирайки се на свои източници.
Според информацията юристите на кмета Десислава Иванчева , заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров са призовани през днешния ден в Националното разследване.
По неофициална информация става дума за обвинявания, свързани със сигнали, подадени от други вложители, отвън Александър Ваклин , по чийто сигнал беше първото обвиняване.
Защитниците на тримата са призовани за разнообразни часове на деня. Двама от тях към този момент са в следствието. Всичко това се случва ден преди Специализирания апелативен съд да реши дефинитивно да останат ли в ареста Иванчева, Петрова и Дюлгеров, каквото решение постанови предходната седмица Специализирания углавен съд.
По късно може да стане ясно дали има процес по проблема „ Иванчева “ на конференция, планувана за 13 часа на Специализираната прокуратура. Тя е свикана публично поради обещаните още през вчерашния ден детайлности за следващата акция против чиновници на ДАИ – Благоевград. Пресконференцията ще се организира в постройката на СНС, където завърши едно от така наречен корупционни каузи против представители от високите етажи на властта. Става дума за делото против някогашния енергиен министър Румен Овчаров , който е упрекнат поради „ Мини Бобов дол “. Делото завърши с отрицателен резултат за прокуратурата, защото съдът реши, че правосъдният акт е неразбираем, нарушени са правата на подсъдимия, и върна на прокуратурата обвинителния акт.
От държавното обвиняване стачкуваха, че ще стачкуват решението пред Специализирания апелативен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР