Нови обвинения повдигна прокуратурата в Солун срещу заподозрени в убийството

...
Нови обвинения повдигна прокуратурата в Солун срещу заподозрени в убийството
Коментари Харесай

Нови обвинения за фенове на ПАОК след убийството на Тоско Бозаджийски в Солун

Нови обвинявания повдигна прокуратурата в Солун против обвинени в убийството на Тоско Бозаджийски в Солун. С новите обвинявания станаха известни и нови обстоятелства от гибелта на фена на Ботев Пловдив. Той беше погубен след засада от страна на ултраси на гръцкия футболен тим ПАОК през януари тази година в Солун.
Усилена работа на следствието докара до идентифициране на още лица, взели участие в убийството на българина Тоско Бозаджийски от фанатизирани почитатели на ПАОК, заяви БНР. Смъртта на българина в резултат на побой и прегазването му от минаваща кола провокира потрес измежду гърците.
„ Подобен вандалски акт не се е случвал в Гърция “, написаха в послание към държавното управление последователите на гръцките тимове и цялата общност чака развръзка с тежки присъди за отговорните. Няколко дни след случая бяха арестувани двама гърци, взели участие в нападението. Те са под домакински арест. Шофьорката на колата, която прегази Бозаджийски, беше с обвиняване за породена гибел по нехайство и овакантяване на мястото на злополуката. До през днешния ден беше на независимост с парична гаранция.
След няколко месеца следствие излиза наяве, че тя не е била инцидентно на мястото на събитието. Заедно със собствен другар, който се търси, са давали упътвания на ултрасите къде се намира българската група. Днес тя получи обвиняване за съзнателно ликвидиране и е задържана. В същото време са разпознати още 5 лица, взели участие в смъртоносния побой над българина. Разследващите са впечатлени, че те са на възраст от 24 до 48 години, а не фанатизирани младежи. Обвинени са в 7 закононарушения, в това число и нелегално владеене на оръжие. За да не се доближи до разпра сред почитатели на АРИС и упрекнатите, имената им не се показват, а те се явиха пред прокурора с покрити лица и мощна защита.
Смъртта на Тоско Бозаджийски докара до голям отзив у нас и в прилежаща Гърция. Десетки български футболни клубове изрекоха съпричастност към околните на пловдивчанина, а почитателите на Ботев Пловдив проведоха митинги и изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което настояха за почтен развой и правдивост за неуместно отишлия си последовател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР