Нови общоевропейски правила, които да позволяват по-бързо блокиране и конфискация

...
Нови общоевропейски правила, които да позволяват по-бързо блокиране и конфискация
Коментари Харесай

ЕС върви към по-бързи процедури за конфискация на криминални активи

Нови общоевропейски правила, които да разрешават по-бързо блокиране и конфискация на извоювани по незаконен метод активи, бяха утвърдени от Комисията по цивилен свободи на Европейския парламент. Одобрението е реалност, откакто на 14 юни Екологичен потенциал и Европейския съвет се договориха в поддръжка на законодателството.
Какво ще се случи според новото еврозаконодателство. На първо място, всяка страна-членка на Европейски Съюз ще има период от 45 дни, с цел да извърши заповед за конфискация на незаконно извоювани активи. Трансграничното заледяване на активи би трябвало да се случи със същата експедитивност и да е със същия приоритет както и замразяването на национално равнище.
Освен това, ще бъдат употребявани единни общоприети документи при блокиране/конфискация на активи - за по-ефективна и бърза връзка в границите на Европейски Съюз.
Важна смяна е и тази, че в този момент може да има конфискация/замразяване на активи на свързани с нарушител лица, като ще може да се пристъпи към такова и без настояща присъда. А жертвите в даден случай ще са първите, които ще получават обезщетение.
За да влязат в действие новите ограничения, би трябвало да бъдат утвърдени в пленарна зала на Екологичен потенциал, както и публично от Европейския съвет. Правилата ще влязат в действие 24 месеца след утвърждението им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР