Нови назначения на висши ръководни постове обяви Американският университет в

...
Нови назначения на висши ръководни постове обяви Американският университет в
Коментари Харесай

Нови висши назначения обяви Американският университет в България

Нови назначения на висши управителни постове разгласи Американският университет в България. Д-р Дейвид Еванс е избран за вр.и.д. президент, а доктор Каролин Стефанко е новият ръководител на Настоятелството на институцията. И двете решения са взети по време на постоянната среща на Настоятелството в Благоевград през май. Д-р Евънс встъпва действително в служба на 24 юни.

Настоящият президент на университета доктор Стивън Съливан през април разгласи, че ще се завърне към преподаването в АУБ на цялостен работен ден.

На срещата през май бяха определени и нови членове на Настоятелството на АУБ:
С. Еван Стюарт (C. Evan Stewart) е старши сътрудник в адвокатска адвокатска фирма Cohen & Gresser в Ню Йорк. Ню Йоркският юридически вестник New York Law Journal назовава негово дело едно от „ Водещите каузи на 2005 “. Той е и притежател на премията Sanford D. Levy; Преподава в Cornell University и Fordham Law School.
Марша Макхарг, (Marcia MacHarg, J.D.) самостоятелен шеф, ръководител на Комисията по номинации на Japan Smaller Capitalization Fund, Inc., листнат на Нюйоркската фондова борса; член на Настоятелството, включително ръководител на Комисията за одит и член на Изпълнителната комисия, на Smith College, Northampton, Massachusetts;

Майкъл Марвин (Michael Marvin) е служил в настоятелствата на десетки неправителствени, публични и частни организации и има богат опит в ръководството на разнообразни равнища в държавни и частни просветителни институции. В момента е член настоятелствата на Българския център по предприемачество (BEC) и две частни компании, бил е изпълнителен шеф, ръководител и създател на компания, част от фондовата борса NASDAQ;

Кристина Бакърджиев (Kristina Bakardjiev), учител в Националния институт за правосъдна отбрана в Съединени американски щати (National Institute for Trial Advocacy in the U.S.).

Бяха гласувани и двама нови членове на университетския съвет. Даниел Томов, приключил АУБ през 1997 беше определен за ръководител на Университетския съвет за период от три години (май 2019 - май 2022 г.). Така той стана и член на Настоятелството. Томов е създател в Eleven Ventures, една от първите компании, които дават подтик на вложенията в ранен стадий в Източна Европа. Ефтим Ефтимов, приключил бакалавърската стратегия на АУБ през 2008 година и магистърската стратегия за управителни фрагменти на университета през 2018 също бе определен за член на Университетския съвет. Той е основен изпълнителен шеф в Montway България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР