Нови мутации идват, но мисля, че ще ни стигнат буквите

...
Нови мутации идват, но мисля, че ще ни стигнат буквите
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Идват нови мутации, но ще ни стигнат буквите от гръцката азбука

Нови разновидности идват, само че мисля, че ще ни стигнат буквите от гръцката писменост. Това е в кръга на шегата, несъмнено. Не ме изненада появяването на Омикрон, това е обикновено. Все отново много хора се заразяват с ковид и е обикновено да се появяват нови и нови разновидности. Просто би трябвало да се пазим от заразяване и освен посредством ваксини. Това показа завеждащият лабораторията по инфекции към университета в Берн доктор Аспарух Илиев в ефира на Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28798
,,Истината е, че не знаем доста за новия вид, тъй че ще моля да не се изпада в диви спекулации. Има някаква информация, която не е доказана научно, съгласно която Омикрон протича много по-леко``, добави доктор Илиев.

По думите му преболедуването на вируса пред имунизацията не е добра концепция, тъй като може да настъпят неприятни последици в дълготраен проект за здравето ни.

Той изрази мнение, че със идващите разновидности най-вероятно ще има повлияване на имунизациите и че тяхната успеваемост ще намалее, само че акцентира, че една бустерна доза " би трябвало да ни защищити от тежко протичане на заболяването ".

Модифицирането (на имунизациите, бел. ред.) не е проблем, проблем би било да се получи позволение, тъй като би трябвало да се извършат избрани проби. Но би било неточност да стоим и да чакаме по-добри ваксини от тези, с които разполагаме сега, изясни инфекционистът.

По отношение на протестиращите против Коронавирус ограниченията доктор Илиев означи, че освен в България, само че и по целия свят има една секта от хора, която по принцип стачкува против всичко, давайки образци с Истанбулската спогодба и правата на ЛГБТ общността.

По тематиката със наложителната имунизация доктор Аспарух Илиев съобщи, че е либерал по разбиране и не харесва насилствените ограничения, само че въпреки това призна, че неимунизираната част от популацията натоварва съществено здравната система на всички места по света.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28798  Посланик Херо Мустафа с трета доза ваксина против COVID-19 Посланик Херо Мустафа с трета доза ваксина против COVID-19  Подобрява се положението на Володя Стоянов Подобрява се положението на Володя Стоянов  Кипър вкарва наложителен PCR тест за всички идващи задгранични жители Кипър вкарва наложителен PCR тест за всички идващи задгранични граждани
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР